Σε πλήρη μορφή το e – Tron της Audi

Σε πλήρη μορφή το e – Tron της Audi

Η Audi πριν λίγο καιρό είχε παρουσιάσει το e – Tron Vision Gran Turismo, το οποίο δεν ήταν άλλο από το ψηφιακό μοντέλο της γερμανικής φίρμας για το δημοφιλές παιχνίδι της Sony για το PlayStation 4. Τελικά οι Γερμανοί αποφάσισαν το εν λόγω μοντέλο να πάρει σάρκα και οστά αποκαλύπτοντας το.

Το νέο Audi e – Tron Vision Gran Turismo όπως είναι η πλήρη ονομασία του μοντέλου είναι έτοιμο να βγει στις πίστες, με την αρχή να γίνεται από το ερχόμενο ePrix που θα γίνει στη Ρώμη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E, το Σαββατοκύριακο που έρχεται.

Εμφανισιακά αμέσως ξεχωρίζει κάποιος την επιθετική εμφάνιση με το σήμα της Audi να δεσπόζει στη μέση της μάσκας, ενώ η αεροδυναμική είναι σε αυξημένα επίπεδα. Στο πίσω μέρος η τεράστια αεροτομή είναι υπεύθυνη για να κρατιέται το αυτοκίνητο στην άσφαλτο. Εσωτερικά ο σχεδιασμός είναι κάτι παραπάνω από διαστημικός, με το τιμόνι να θυμίζει κάτι από τον αγαπημένο μας KITT.

Το πρωτότυπο μοντέλο είναι ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 816 ίππους, οι οποίοι προέρχονται από τρεις ηλεκτροκινητήρες των 272 ίππων ο καθένας. Ο πλήρης κυβισμός του αυτοκινήτου δεν αποκαλύφθηκε όμως η Audi ανακοίνωσε πως το e – Tron Vision Gran Turismo θα έχει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Με τα 1.450 κιλά στο σύνολο το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,5”.

Μπορεί το νέο μοντέλο να μη μπει στη γραμμή παραγωγής, όμως στην Audi είναι κοινό μυστικό πως ετοιμάζεται ένα ηλεκτροκίνητο νέο μοντέλο που θα εμφανιστεί το 2021. Εμείς πάντως θα θέλαμε να βρεθούμε πίσω από το τιμόνι του e – Tron Vision Gran Turismo, για να νιώσε την πραγματική δύναμη των τριών ηλεκτροκινητήρων. Εσείς τι λέτε;