Η Lexus παρουσίασε το νέο σπορ Sedan μοντέλο, που δεν είναι άλλο από το IS 500 F Sport. Το ιαπωνικό μοντέλο υπόσχεται τέλεια ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και ασφάλειας, με τον οδηγό και τους επιβάτες να το απολαμβάνουν. Μπροστά ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα της Lexus με το σήμα να δεσπόζει στη μέση και τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα LED φώτα ημέρας. Δεξιά και αριστερά του προφυλακτήρα απουσιάζουν οι προβολείς ομίχλης, με τη θέση τους να έχουν πάρει οι αεραγωγοί για την καλύτερη ροή του αέρα και την ψύξη του κινητήρα.

Στο πίσω μέρος ο σχεδιασμός και η αεροδυναμική του δίνει μια άλλη όψη. Τα LED φωτιστικά σώματα εξέχουν στα πλαϊνά, ενώ είναι ενωμένα με μια πολύ λεπτή κόκκινη γραμμή. Η πολύ λεπτή αεροτομή στην πίσω πόρτα το κάνει πιο όμορφο, ενώ αγριεύει με το διαχύτη και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης που αποτελείται από δύο κυκλικές μικρές απολήξεις σε κάθε πλευρά. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου της Enkei μεγέθους 19”.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν αμέσως οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα σπορ δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Το κουμπί εκκίνησης βρίσκεται σε εμφανή θέση, ενώ στη μέση στο ταμπλό υπάρχει ένα αναλογικό ρολόι ανάμεσα στους δύο αεραγωγούς.

Μηχανικά το νέο Lexus IS 500 F Sport τροφοδοτείται από το V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 472 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 54,5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,5” χαρεί στην προηγμένη χαρτογράφηση του κινητήρα και τη βελτιωμένη μετάδοση του κιβωτίου ταχυτήτων. 5 είναι οι επιλογές οδήγησης και είναι οι Normal, Eco, Power, Sport και Sport +. Στην τελευταία προσαρμόζεται το μέγεθος της υποβοήθησης διεύθυνσης και της απόσβεσης του συστήματος διεύθυνσης EPS για να παρέχει σπορ χειρισμό, έτσι ώστε να ταιριάζει με τις ενημερωμένες ρυθμίσεις κινητήρα.

Το νέο μοντέλο διαθέτει στον εξοπλισμό το δυναμικό πακέτο χειρισμού (DHP), το οποίο περιλαμβάνει το σύστημα Adaptive Variable Suspension και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen, που βελτιώνει το χειρισμό και την απόδοση χάρη στην αυξημένη πρόσφυση στις στροφές ή κατά την έξοδο του από αυτές.  Επιπλέον, περιλαμβάνονται τα συστήματα ασφαλείας All-Speed ​​Dynamic Radar Cruise Control, προ-σύγκρουσης, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, ανίχνευση πεζών και ανίχνευση ποδηλάτων, Intelligent High Beams, Road Sign Assist, Lane Departure Alert με Steering Assist, Lane Tracing Assist και Emergency Steering Assist.

Όλα τα παραπάνω συμπληρώνουν το νέο Lexus IS 500 F Sport, το οποίο υπόσχεται μέγιστη ασφάλεια, πολυτέλεια, αλλά και ταχύτητα. Όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες το νέο μοντέλο θα βρίσκεται στις αγορές του κόσμου το φθινόπωρο. Το μόνο που μένει να μάθουμε είναι η τιμολογιακή πολιτική.