Η Porsche στους αγώνες έχει γράψει τη δική της ιστορία και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να τη γράφει για αρκετό καιρό ακόμα. Όπως επιβεβαιώθηκε επίσημα από τους Γερμανούς μέσα στην επόμενη χρόνια θα υπάρξει η αγωνιστική έκδοση της Cayman. Συγκεκριμένα μέσα στο έτος θα μπει στην παραγωγή η 718 Cayman GT4 Rallye για να είναι έτοιμη για τη σεζόν του 2020.

Η μορφή της εξωτερικά δείχνει καθαρά το αγωνιστικό πρόσωπο με τους πολλούς προβολείς στο κέντρο της εμπρόσθιας όψης, αλλά και το λευκό χρώμα με τις κόκκινες πινελιές. Η πίσω αεροτομή, αλλά και η διπλή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο δείχνουν τη συνέχεια της αγωνιστικής ταυτότητας.

Μηχανικά η Porsche 718 Cayman GT4 Rallye θα διαθέτει τον 6κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 419 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 43,3 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο PDK κιβώτιο, το οποίο είναι ενισχυμένο με διπλό βολάν και ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου προκειμένου να είναι ακόμα καλύτερο για τους αγώνες.

Το μοντέλο παραγωγής σχεδιάζεται για να ανταποκρίνεται στους κανονισμούς της FIA R-GT και η Porsche δεσμεύτηκε ότι στο Rally Γερμανίας του χρόνου θα είναι ήδη έτοιμη να πρωταγωνιστεί. Τέλος, η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε ότι μπορεί να κατασκευάσει συνολικά 100 μονάδες, τις οποίες μπορεί να αποκτήσει όποιος ενδιαφέρεται να τρέξει σε αγώνες Rally.