Η Gumpert είναι μια γερμανική εταιρεία κατασκευής σπορ και Super Car αυτοκινήτων. Αυτή τη φορά όμως δοκίμασε να δημιουργήσει ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτροκίνητο Sports Car, με εναλλακτικό είδος καυσίμου. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Roland Gumpert Nathalie First Edition, το οποίο διαθέτει ένα σύστημα κυψελών που καταναλώνει μεθανόλη και την μετατρέπει σε υδρογόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

Το βάρος του φτάνει τα 1.600 κιλά, ενώ έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα και διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο. Οι κυψέλες είναι στο μπροστινό μέρος, ενώ οι μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα βρίσκονται στο πάτωμα. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από γόνατα McPherson μπροστά και από διπλά ψαλίδια πίσω. Οι δαγκάνες των φρένων είναι μπλε, ενώ στο πίσω μέρος η μεγάλη αεροτομή και ο διαχύτης δείχνουν ένα πιο άγριο μοντέλο.

Μηχανικά το Roland Gumpert Nathalie First Edition διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 544 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 100,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,5”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 305 χλμ/ώρα. Η αυτονομία με βάση τον κατασκευαστή είναι 820 χιλιόμετρα, ενώ όταν το αυτοκίνητο κινείται σταθερά με 120 χλμ/ώρα τότε μπορεί να φτάσει έως και τα 1.200 χιλιόμετρα. Τέλος, το ρεζερβουάρ της μεθανόλης έχει χωρητικότητα 65 λίτρα.

Το Roland Gumpert Nathalie First Edition σίγουρα δε θα είναι για όλους. Εκτός ότι θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων θα είναι και ακριβό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα κατασκευαστούν 500 κομμάτια, το οποίο το κάθε ένα θα κοστίζει από 300.000 έως 500.000€. Σίγουρα, είναι πανάκριβο, όμως όπως φαίνεται αξίζει και με το παραπάνω.