Το Renault Clio για όσους θέλουν πλέον παρέχεται με μια νέα έκδοση υγραερίου όπως ανακοίνωσαν οι Γάλλοι. Το μικρό μοντέλο θα προσφέρεται με τον TCe κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 100 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 16,3 κιλά. Όμως θα υπάρχει και μια δεξαμενή υγραερίου, όπου η αλλαγή καυσίμου θα γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 12,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 188 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 5,7 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 94 γρ/χλμ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφεραν οι Γάλλοι και τη μέση τιμή που έχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας η τιμή του υγραερίου χρειάζονται λιγότερα από 5€ για να διανύσει μια απόσταση 100 χιλιομέτρων.

Σίγουρα, το Renault Clio GPL είναι μια ακόμα λύση για όσους θέλουν κινούνται οικονομικά, αφού η τιμή της βενζίνης συνεχίζει να είναι σε υψηλά επίπεδα στη χώρα μας. Εκτός των άλλων η αγορά του ίσως να είναι συμφέρουσα, αφού η χαμηλή τιμή του υγραερίου μπορεί να φέρει γρήγορα την απόσβεση σε όσους κάνουν χιλιόμετρα. Η επιλογή δική σας.