Το Fiat 500X αποκτά μια νέα έκδοση με την ονομασία S-Design, την οποία ήδη διαθέτουν τα 500L, 124 Spider και Tipo. Η νέα έκδοση προσφέρει στο 500X ειδικές επιλογές χρωματισμού του αμαξώματος, περισσότερο εξοπλισμό αλλά και μοναδικά χαρακτηριστικά. Πλέον οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα Gelato White, Cinema Black, Moda Grey και Matte Alpi Green.

Στο εσωτερικό το 500X S-Design διαθέτει μαύρο ματ ταμπλό και ειδικές δερμάτινες ταπετσαρίες στα καθίσματα, ενώ διακοσμείται από αλουμίνιο σε διάφορα σημεία. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect με την οθόνη αφής μεγέθους 7” και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto, προσφέρει στον οδηγό ότι ακριβώς χρειάζεται.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται LED προβολείς, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, Cruise Control, δύο θύρες USB, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και σύστημα αλλαγής λωρίδας αλλά και διατήρησης λωρίδας.

Η έκδοση S-Design περιλαμβάνει τρεις βενζινοκινητήρες και τρεις πετρελαιοκινητήρες. Οι εκδόσεις βενζίνης είναι με τους Turbo κινητήρες 1 και 1,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 120 και 150 ίππους αντίστοιχα. Επιπλέον, υπάρχει και η ατμοσφαιρική έκδοση με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων και τους 110 ίππους.

Από πλευράς πετρελαίου υπάρχει ο κινητήρας χωρητικότητας 1,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 95 ίππους. Αμέσως μετά βρίσκεται ο κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 120 ίππους. Επιπλέον, υπάρχει και ο κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους που προσφέρεται με το σύστημα τετρακίνησης και το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων.

Σίγουρα η έκδοση S-Design κάνει το Fiat 500X ακόμη πιο ελκυστικό, αφού τα έξτρα που προσφέρει είναι πολλά περισσότερα από τις άλλες εκδόσεις. Το μόνο που μένει είναι μια βόλτα στις αντιπροσωπείες της ιταλικής φίρμας.