Κατά καιρούς οι εταιρίες αυτοκινήτων δημιουργούν ειδικές εκδόσεις για να προσελκύσουν ακόμη περισσότερο το υποψήφιο αγοραστικό κοινό. Μια από αυτές δημιούργησε και η Volvo. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το Volvo XC60 Black Edition, που όπως μπορεί να καταλάβει κάνεις από την ονομασία, κύριο χαρακτηριστικό είναι το μαύρο χρώμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους Σουηδούς η συγκεκριμένη έκδοση θα προσφέρεται με το Plug-in Hybrid σύστημα που συνδυάζεται με τον T6 AWD κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες υπάρχει το Onyx Black χρώμα, ενώ μαύρα είναι και τα λογότυπα. Επιπλέον, μαύρες είναι και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, οι οποίες ολοκληρώνουν το απόλυτο μαύρο της έκδοσης. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα καθίσματα από ύφασμα και δέρμα Nappa. Παράλληλα τον πήχη της πολυτέλειας ανεβάζουν το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο διαφορετικός επιλογέας ταχυτήτων. Επιπλέον, υπάρχουν και οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια κάθετη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Στο εξοπλισμό περιλαμβάνονται ηλιοροφή, το ηχοσύστημα Harman Kardon, ενώ για όσους θέλουν μπορούν να επιλέξουν το ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins. Από πλευράς ασφάλειας ήταν αναμενόμενο πως θα υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την ασφάλεια των επιβατών, ενώ υπάρχουν και τα συστήματα IntelliSafe Assist1 και IntelliSafe Surround.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως η Black Edition του Volvo XC60 θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από τη γαλλική αγορά. Η τιμή σύμφωνα με τις πληροφορίες στη Γαλλίας θα είναι 81.630€, ενώ αν το προτιμήσει κάποιος στην ελληνική αγορά σε περίπτωση που έρθει αναμένεται να είναι ακριβότερο. Τέλος, το Volvo XC60 Black Edition θα βρεθεί στις αντιπροσωπείες της σουηδικής εταιρείας στο τέλος του χρόνου.