Η BMW παρουσίασε τη νέα M2 Competition Heritage Edition, η οποία ουσιαστικά αποτελεί φόρο τιμής στην 2002 Turbo που αποκαλύφθηκε πριν 45 χρόνια στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης στη Γερμανία. Το νέο μοντέλο δεν έχει μεγάλες διαφορές από την γνωστή M2 που κυκλοφορεί στους δρόμους.

Η M2 Competition Heritage Edition διαθέτει κομμάτια από ανθρακονήματα όπως η μάσκα, η μπροστινή ποδιά, τα καπάκια των καθρεπτών και η οπίσθια πολύ λεπτή αεροτομή. Αυτό όμως που την κάνει ακόμη πιο όμορφη είναι το λευκό χρώμα με τις κόκκινες και μπλε λωρίδες, όπως η αντίστοιχη 2002 Turbo της εποχής, αλλά και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι συνώνυμο της γερμανικής φίρμας με τα δερμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι και το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων. Επιπλέον, υπάρχει σε κάθε κομμάτι μια ειδική πλακέτα Heritage Edition με τον αριθμό του μοντέλου που βρίσκεται κάτω από τη ρύθμιση του κλιματισμού.

Μηχανικά για όσους δε θυμούνται η M2 Competition Heritage Edition διαθέτει το V6 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 410 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 56 κιλά. Για την ιστορία η 2002 Turbo εκείνη την εποχή διέθετε τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 169 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 24,5 κιλά.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να βιαστούν, αφού η BMW M2 Competition Heritage Edition θα κυκλοφορήσει μόλις σε 40 κομμάτια, τα οποία αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα. Όσο για την τιμή της; Στη γαλλική αγορά κοστολογείται στα 75.000€ δηλαδή 7.000€ πιο ακριβά από την κανονική έκδοση της M2. Τι λέτε αξίζει;