Οι ειδικές εκδόσεις πάντα έχουν να δείξουν κάτι πιο δελεαστικό από τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα που κυκλοφορούν. Έτσι και η Land Rover προχώρησε στη δημιουργία μια ειδικής έκδοσης του Range Rover Velar. Πρόκειται για το SVAutobiography Dynamic Edition, το οποίο όπως λένε οι Βρετανοί προχωράει το Range Rover Velar σε άλλο επίπεδο.

Σχεδιασμένο ως το κορυφαίο Velar, το νέο μοντέλο έχει αναπτυχθεί από τη Land Rover Special Vehicle Operations. Μια σειρά από μοναδικές βελτιώσεις σχεδιασμού έρχονται να το αλλάξουν σε σχέση με τα Velar που είναι ήδη στην αγορά αυτοκινήτου. Το ισχυρό νέο μοντέλο διακρίνεται άμεσα από τις οπτικές βελτιώσεις διαθέτοντας μοναδικά τελειώματα και προσφέροντας τις τέλειες αναλογίες.

Το μήκος φτάνει τα 4,80 μέτρα, το πλάτος τα 2,04 μέτρα και το ύψος είναι 1,67 μέτρα. Η ειδική έκδοση του Velar διαθέτει νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισόδους αέρα για να ψύχει καλύτερα τον κινητήρα, αλλά και  το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης. Η νέα μάσκα με τα LED φωτιστικά σώματα, αλλά και ο πίσω αεροδυναμικός σχεδιασμός, με την αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, αλλά και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης δίνουν στο Velar SVAutobiography Dynamic Edition μια εμφάνιση που ο καθένας θα ήθελε να έχει.

Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21” και 22”, μαζί με τη χρωματική παλέτα να περιλαμβάνει το Satin Byron Blue  και τα Firenze Red, Santorini Black, Corris Grey, Fuji White, Indus Silver δίνουν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα στο αμάξωμα. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα που θα κατασκευαστούν θα δημιουργούν αντίθεση με το Narvik Black χρώμα.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό η αίσθηση της πολυτέλειας μεγαλώνει με τα δερμάτινα καθίσματα. Το δέρμα Windsor είναι μοναδικό στην έκδοση Velar SVAutobiography Dynamic Edition και διατίθεται σε τέσσερις συνδυασμούς χρωμάτων Ebony, Cirrus, Vintage Tan και Pimento. Τα καθίσματα είναι ρυθμιζόμενα σε 20 διαφορετικές κατευθύνσεις, ενώ στο χειμώνα είναι απολύτως λειτουργικά, αφού είναι θερμαινόμενα και έχουν λειτουργιά μασάζ.

Οι ειδικές πινελιές στο εσωτερικό συνεχίζονται με το ειδικά διαμορφωμένο σπορ τιμόνι με τα paddle shift να είναι από αλουμίνιο. Τα πλήκτρα ελέγχου του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Touch Pro Duo κάνουν πολύ εύκολη τη χρήση του. Τα πεντάλ αλουμινίου συμπληρώνουν τη σπορ αίσθηση που επικρατεί στο εσωτερικό. Φυσικά, το πιο ενδιαφέρον φαίνεται να είναι οι δύο οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3” και μια για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Μηχανικά το Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition τροφοδοτείται από το V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 542 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 69,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 4,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 274 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο Quickshift αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ προσφέρεται ηλεκτρονικό ενεργό διαφορικό και δυναμικός έλεγχος ευστάθειας.

Τα αναβαθμισμένα φρένα, με τις κόκκινες δαγκάνες και με τους εμπρός δίσκους διαμέτρου 395 χιλιοστών και πίσω 396 χιλιοστών και τις νέες αναρτήσεις δίνουν στο Velar SVAutobiography Dynamic Edition μεγαλύτερη ασφάλεια, με το οδηγό να μπορεί να κάνει αυτά που θέλει είτε στο δρόμο, είτε και εκτός δρόμου.

Οι μηχανικοί της Land Rover Special Vehicle Operations πέρασαν 63.900 ώρες με το αυτοκίνητο για να ρυθμίσουν το χειρισμό και την ανταπόκριση. Το έργο των Special Operations Vehicles επικεντρώθηκε στην παροχή αυξημένης ικανότητας, διατηρώντας την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία του Land Rover, προσφέροντας όμως νέα επίπεδα δυναμικού ελέγχου και απόδοσης. Εκτός από τον ηλεκτρονικό συντονισμό, βελτιώσεις έγιναν και στους συνεχώς μεταβαλλόμενους αποσβεστήρες λειτουργεί σε συνδυασμό με σταθερότερα ελατήρια αέρα για την ανάρτηση για την επίτευξη της απόλυτης ισορροπίας και της άνεσης.

Ένα ακόμα στοιχείο που έχουν προσέξει ιδιαίτερα οι μηχανικοί του Velar SVAutobiography Dynamic Edition είναι το σύστημα εξάτμισης, το οποίο παράγει έναν υπέροχο ήχο. Το σύστημα μεταβλητών ενεργών καυσαερίων διαθέτει τεχνολογία βαλβίδων για τη βελτιστοποίηση της εξάτμισης και ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης παρέχει ένα καθαρό με θόρυβο ήχο.

Το Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition από όποια πλευρά και αν το δει κανείς θα προσέξει πως είναι ένα SUV που διαθέτει τα πάντα. Η πολυτέλεια, η φινέτσα, αλλά και η ταχύτητα με την ασφάλεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. Σίγουρα είναι ένα άλλο αυτοκίνητο. Δυστυχώς η ειδική αυτή έκδοση θα κυκλοφορήσει σε ελάχιστα κομμάτια με την τιμή να υπολογίζεται για τη Μεγάλη Βρετανία στις 86.120£ ή αλλιώς στα 98.144€.