Η νέα 8 Series της BMW ξέρει πολύ καλά πώς να προκαλέσει. Ίσως να είναι το καλύτερο αυτοκίνητα της κατηγορίας του σχεδιαστικά, αλλά και μηχανικά. Το νέο μοντέλο στην ανοιχτή έκδοση είναι το δεύτερο μοντέλο από την τριπλέτα που θα δημιουργηθεί. Μέσα στο καλοκαίρι γνωρίσαμε την 8 Series Coupe (BMW 8 Series Coupe), ενώ τώρα αποκαλύφθηκε η 8 Series Convertible και μέσα στο 2019 θα δούμε την ολοκλήρωση της σειράς με την 8 Series GranCoupe.

Η νέα BMW 8 Series Convertible είναι αρκετά μεγάλη και ευρύχωρη, αφού το μήκος φτάνει τα 4,85 μέτρα, το πλάτος τα 1,90 μέτρα, το ύψος τα 1,34 μέτρα και το μεταξόνιο φτάνει τα 2,82 μέτρα. Η ανοιχτή έκδοση της 8 Series είναι κάτι παραπάνω από όμορφη δείχνοντας με την πρώτη ματιά πως μπορεί να προσελκύσει οποιοδήποτε. Η γνωστή διπλή μάσκα της γερμανικής φίρμας δεσπόζει στο μπροστινό μέρος, με τα LED φωτιστικά σώματα που θυμίζουν περισσότερο σχιστά μάτια. Αυτό που ξαφνιάζει είναι η απουσία των προβολέων ομίχλης, οι οποίοι αντικαθίστανται από τον προφυλακτήρα με τα ανοίγματα για την καλύτερη ροή αέρα.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Μπαίνοντας στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα, το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο ιδιαίτερος επιλογέας ταχυτήτων. Η ψηφιακή οθόνη στο ταμπλό απεικονίζει το στροφόμετρο και το ταχύμετρο, τα οποία όμως έχουν και την αναλογική απεικόνιση. Επιπλέον, η μεγάλη οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει τη ζωή του οδηγού παιχνίδι.

Η BMW 8 Series Convertible προσφέρεται με μια μαλακή αναδιπλούμενη οροφή, η οποία είναι διαθέσιμη σε δύο χρωματισμούς Black και Anthracite Silver, ενώ χρειάζεται μόλις 15” για να ανοίξει και να κλείσει ακόμα και με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα. Ο χώρος αποσκευών με την κουκούλα κλειστή φτάνει τα 350 λίτρα, ενώ όταν είναι στο πίσω μέρος μειώνεται αισθητά. Η BMW έχει προσθέσει για την προστασία από τον άνεμο στις υψηλές ταχύτητες ένα πτυσσόμενο αλεξήνεμο, το οποίο όμως μπορεί να λειτουργήσει μόνο όταν δεν υπάρχουν στο πίσω μέρος επιβάτες.

Μηχανικά θα υπάρχουν μόλις δύο εκδόσεις μια βενζίνης και μια πετρελαίου. Η έκδοση βενζίνης αποτελείται από τον V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 530 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 76,4 κιλά. Η επιλογή του πετρελαίου αφορά στον V6 TwinPower Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 320 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 69,3 κιλά.

Ο κινητήρας βενζίνης ολοκληρώνει το 0-100 μόλις σε 3,9”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 10 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 229 γρ/χλμ. Ο πετρελαιοκινητήρας απαιτεί 5,2” για να ολοκληρώσει το 0-100, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται και εδώ ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 6,3 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 165 γρ/χλμ.

Και οι δύο συνδυάζονται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, το οποίο διαθέτει μετατροπέα ροπής και σύστημα τετρακίνησης. Στη βενζινοκίνητη έκδοση περιλαμβάνεται και μπλοκέ διαφορικό, το οποίο ελέγχεται ηλεκτρονικά, ενώ προσφέρεται η Adaptive M ανάρτηση, το Integral Active Steering και οι ενεργές αντιστρεπτικές δοκοί. Ο οδηγός εκτός από όλα αυτά έχει και την ευχέρεια να διαλέξει ανάμεσα σε τέσσερα επίπεδα οδήγησης Eco Pro, Comfort, Sport και Sport+.

Φυσικά σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο δε θα μπορούσαν να λείπουν τα σύγχρονα σύστημα ασφαλείας τα οποία είναι τα High Beam Assistant, Driving Assistant με Collision Warning, Pedestrian Warning system με λειτουργία City Braking, Lane Departure Warning, Lane Change Warning, Speed Limit Info, Rear Cross Traffic Alert, Rear Collision Warning και Parking Assistant με Reversing Assistant.

Επιπλέον προσφέρονται τα Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Driving Assistant Professional με σύστημα Steering, Lane Control, Lane Keeping Assistant με Active Side Collision Protection, Evasion Aid, Distance Information, Cross Traffic Alert, Priority Warning, Wrong-Way Warning, Parking Assistant Plus με Surround View, Top View, Panorama View και Remote 3D View.

Οι Γερμανοί αποκάλυψαν τη νέα BMW 8 Series Convertible στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που έγινε στο Los Angeles των Η.Π.Α. Σίγουρα είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα που έχει να επιδείξει η γερμανική φίρμα και είναι αυτονόητο πως ένα τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα ανάρπαστο. Μπορεί να το αποκτήσουν αυτοί που θα έχουν κάποια χρήματα παραπάνω στο λογαριασμό τους, όμως στο πέρασμα του συναρπάζει.