Η Honda επέλεξε τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που έγινε στο Los Angeles για να παρουσιάσει το νέο Passport, το οποίο και θα κυκλοφορεί μόνο στην αμερικάνικη αγορά. Η κατηγορία των SUV όλο και πληθαίνει από επιλογές και έτσι οι Ιάπωνες θέλουν να μεγαλώσουν το μερίδιο τους στην αγορά της Αμερικής.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς και από τις εικόνες το Passport τοποθετείται μετά το CR-V, αφού είναι μεγαλύτερο. Στη μάσκα δεσπόζει το σήμα της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει ένα μαύρο πλαίσιο, ενώ μεταξύ μάσκας και καπό βρίσκεται μια μαύρη γραμμή που τα κάνει να φαίνονται δύο ξεχωριστά κομμάτια.

Το μαύρο πλαστικό συνεχίζει να, αφού βρίσκεται και στα φωτιστικά σώματα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και ο διαχύτης με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης. Την εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, με διαστάσεις ελαστικών 245/50.

Εσωτερικά υπάρχει το τιμόνι των τεσσάρων ακτίνων με τα χειριστήρια που κάνουν πιο άνετη τη ζωή του οδηγού. Η δύο μεγάλες οθόνες προσφέρουν όλες τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, με το στροφόμετρο και ταχύμετρο στη μια και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στην άλλη που έχει μέγεθος 7”. Ο χώρος αποσκευών είναι πολύ μεγάλος, αφού φτάνει τα 1.166 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων αγγίζει τα 2.205 λίτρα.

Μηχανικά το νέο Honda Passport διαθέτει τον V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 280 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 36,2 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 9 σχέσεων, ενώ η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος τετρακίνησης της Honda, i-VTM4.

Όλες οι νέες τεχνολογίες ασφαλείας βρίσκονται στο Passport, μέσω του Honda Sensing, ενώ προσφέρεται και το ηχοσύστημα των 6 ηχείων και ένα Subwoofer, με τη συνολική απόδοση να φτάνει τα 215 Watt. Επιπλέον, υπάρχει και το σύστημα 4G LTE με Wi-Fi, στο οποίο μπορούν να συνδεθούν μέχρι 7 συσκευές ταυτόχρονα.

Το νέο Honda Passport σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από τους Ιάπωνες που βρίσκονται στην Αμερική, ενώ η κατασκευή του κινητήρα έγινε στην Alabama, όπου αναμένεται να γίνεται και η συναρμολόγηση του αυτοκινήτου. Μπορεί το νέο μοντέλο να βρεθεί μόνο στην αμερικάνικη αγορά, όμως είναι ένα από αυτοκίνητα που θα θέλαμε να το δούμε και στην Ευρώπη.