Το Audi TT συμπλήρωσε τα 25 χρόνια του στην αγορά αυτοκινήτου (Audi TT 25 Years). Σε όποια γενιά και το δεις το TT είναι ένα καθαρό σπορ Coupe αυτοκίνητο. Ο χαρακτήρας του έμεινε όλα αυτά τα χρόνια αναλλοίωτος σε οποιαδήποτε έκδοση, με τους Γερμανούς να δημιουργούν μια επετειακή έκδοση για να γιορτάσουν τα 25 χρόνια. Πρόκειται για το TT RS Coupe Iconic Edition, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε πολύ περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς το TT RS Coupe Iconic Edition δεν αλλάζει το σχεδιασμό του έχοντας τα LED Matrix φωτιστικά σώματα και το μαύρο λογότυπο της γερμανικής φίρμας στο καπό. Στο πίσω μέρος έχουμε τα OLED φωτιστικά σώματα, ενώ ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνουν οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”, ενώ υπάρχουν και τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών, όπως και το μαύρο λογότυπο στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα bucket καθίσματα από Alcantara με τις κίτρινες ραφές. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον πήχη της πολυτέλειας. Πίσω από το τιμόνι υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ αίσθηση προκαλεί η απουσία της οθόνης αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Παράλληλα στον επιλογέα ταχυτήτων βρίσκεται το ειδικό ταμπελάκι με την αρίθμηση του κάθε μοντέλου, ενώ υπάρχει και το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen.

Μηχανικά το Audi TT RS Coupe Iconic Edition τροφοδοτείται από το γνωστό 5κύλινδρο TFSI κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 400 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 48,9 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 280 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 9,1 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 207 γρ/χλμ.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο S Tronic των 7 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Quattro. Το TT RS Coupe Iconic Edition διαθέτει τη σπορ ανάρτηση RS Sport Suspension Plus με τα ενεργά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Audi Magnetic Ride.

Για όσους ενδιαφέρονται ίσως θα πρέπει να κοιτάξουν αλλού, αφού θα κατασκευαστούν μόλις 100 κομμάτια, τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να παραδίδονται στους υποψήφιους αγοραστές, χωρίς η Audi να έχει ανακοινώσει αν έχουν πουληθεί και τα 100 κομμάτια. Τέλος, υπενθυμίζουμε πως ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να προσαρμόσει το TT RS Coupe Iconic Edition, με το χρώμα που επιθυμεί τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά.