Η AC Cars είναι μια βρετανική εταιρεία που βρίσκεται στην αγορά αυτοκίνητου από το 1901. Με ιστορία 122 χρόνων οι Βρετανοί γνωρίζουν πολύ καλά πως να δημιουργούν κάτι διαφορετικό. Ένα από αυτά είναι το νέο Cobra GT Roadster, το οποίο εκτός από εντυπωσιακό είναι και πολύ δυνατό. Η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του έγινε στη γενέτειρα του το Λονδίνο και εντυπωσίασε τους πάντες. Πιο συγκεκριμένα οι Βρετανοί αποφάσισαν να το αποκαλύψουν στο νέο γήπεδο της Tottenham, έχοντας μάλιστα στο πλευρό τους τους αγοραστές που ήδη το έχουν προτιμήσει πριν καλά καλά κυκλοφορήσει.

Το νέο AC Cobra GT Roadster είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ το μήκος του φτάνει τα 4,22 μέτρα. Το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 284 χιλιοστά από το AC Cobra Mk VI, φτάνοντας τα 2,57 μέτρα, ενώ το συνολικό βάρος δεν ξεπερνά τα 1.450 κιλά. Μπορεί το αυτοκίνητο να δημιουργήθηκε το 2023, όμως η φιλοσοφία παραμένει στη δεκαετία του ’60, όταν και άρχισε να γίνεται διάσημο.

Μπροστά ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα, ενώ το λογότυπο της AC Cars βρίσκεται στο καπό. Τα στρογγυλά LED φωτιστικά σώματα δένουν αρμονικά, ενώ υπάρχει και εισαγωγή αέρα στο καπό για καλύτερη ροή του αέρα και ψύξη του κινητήρα. Τα φουσκωμένα φτερά κάνουν πιο άγρια την εμφάνιση του, ενώ πηγαίνοντας στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μπλε δερμάτινα καθίσματα, ενώ το ίδιο χρώμα υπάρχει στο εσωτερικό των θυρών, καθώς και στο ταμπλό. Ο πίνακας οργάνων βρίσκεται δεξιά του τιμονιού, ενώ παραμένει αναλογικός. Κάτω ακριβώς από το πίνακα οργάνων βρίσκεται μια μικρή ψηφιακή οθόνη με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Ο επιλογέας ταχυτήτων είναι στρογγυλός με μεταλλικό πλαίσιο, ενώ το χειρόφρενο είναι ηλεκτρικό.

Μηχανικά το νέο AC Cobra GT Roadster τροφοδοτείται από το V8 κινητήρα χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 663 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 79,5 κιλά. Επιπλέον, υπάρχει και μια ατμοσφαιρική έκδοση, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 460 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 58,1 κιλά. Το 0-100 στην ταχύτερη έκδοση επιτυγχάνεται σε μόλις 3,6”, ενώ και οι δύο εκδόσεις συνδυάζονται είτε με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με το αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως η AC Cars ήδη δέχεται παραγγελίες για το νέο Cobra GT Roadster, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται το 2024. Το πρόγραμμα των Βρετανών λέει πως η παραγωγή θα περιορίζεται σε 250 κομμάτια το χρόνο. Όσο για την τιμή; Στη Μεγάλη Βρετανία κοστολογείται από 285.000£ ή 327.963€, ενώ στις υπόλοιπες χώρες που θα γίνονται οι παραγγελίες εξαρτάται από τις ισοτιμίες και τους φόρους κάθε χώρας.