Από τις 4 Νοεμβρίου λύνεται η ταλαιπωρία πολλών οδηγών, αφού θα ισχύει το ενιαίο e-pass για όλους τους σταθμούς διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους. Έτσι με έναν και μοναδικό πομποδέκτη θα μπορεί όποιος θέλει να περάσει Αττική Οδό, Νέα Οδό, Κεντρική Οδό, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, Εγνατία Οδό, Γέφυρα, Ολυμπία Οδό και Μορέα.

Από το καλοκαίρι ήδη γίνονται δοκιμές διελεύσεων, έτσι ώστε όταν θα ξεκινήσει το ενιαίο e-pass στις 4 Νοεμβρίου να είναι όλα έτοιμα. Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών δήλωσε “Η διαλειτουργικότητα των αυτοκινητοδρόμων, δηλαδή η δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να διέρχονται σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας με ένα ενιαίο πομποδέκτη, το ενιαίο e-pass, ήταν κάτι που από την πρώτη στιγμή το βάλαμε στις προτεραιότητές μας, αφού έπρεπε να επιτέλους να γίνει και στην Ελλάδα, αυτό που σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητο, να μη χρειάζεται, δηλαδή ο οδηγός να αλλάζει τρεις-τέσσερις πομποδέκτες για την ίδια διαδρομή”.

Σίγουρα το συγκεκριμένο μέτρο θα βοηθήσει πάρα πολύ στην μείωση του χρόνου των διελεύσεων. Βέβαια, αυτό που περιμένουν οι περισσότεροι οδηγοί είναι αν θα υπάρξουν προσφορές από τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα διόδια. Εμείς πιστεύουμε πως αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμη κίνητρο για μεγαλύτερη χρήση πομποδεκτών e-pass από τους διερχόμενους οδηγούς.