Η ηλεκτροκίνηση κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην αγορά αυτοκινήτου. Το μέλλον βασίζεται επάνω της και η Nissan ετοιμάζει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το οποίο θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των SUV. Το νέο Nissan Ariya φαίνεται πως θα έρθει για να αλλάξει πολλά και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αντιμετωπίσει το Tesla Model Y.

Το νέο μοντέλο θα διαθέτει το ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης ProPilot 2.0, το οποίο θα ελέγχει μόνο του το τιμόνι, την επιτάχυνση, καθώς και την επιβράδυνση, χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να έχει τα χέρια του πάνω σε αυτό. “Το αποκορύφωμα του νέου Ariya είναι η συγχώνευση της ηλεκτροκίνησης και των προηγμένων τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού που αναμένεται να εξελιχθούν στα αυτοκίνητα μας μελλοντικά”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Makoto Uchida.

Δυστυχώς ούτε από μηχανικής πλευράς αποκαλύφθηκε κάτι, όμως οι Ιάπωνες είπαν πως στις 15 Ιουλίου θα παρουσιάσουν τόσο το νέο μοντέλο, όσο και τα πλήρη χαρακτηριστικά του. Σίγουρα, το νέο όχημα της Nissan αναμένεται να ταράξει για τα καλά τη συγκεκριμένη κατηγορία. Τέλος, εκτός της Ιαπωνίας αναμένεται να κυκλοφορήσει σε Κίνα, Η.Π.Α. και Ευρώπη.