Το 308 της Peugeot αναβαθμίστηκε φέρνοντας νέα χαρακτηριστικά τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Οι αλλαγές ξεκινούν από το χρώμα με το νέο Vertigo Blue, ενώ υπάρχουν και οι νέες ζάντες αλουμινίου Zircon και Boca μεγέθους 16” και 17” αντίστοιχα. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις υπάρχει η επιλογή Black Pack. Αυτό περιλαμβάνει φινίρισμα αλουμινίου στη μάσκα και το λογότυπο της Peugeot, στους προβολείς ομίχλης, στα πλαϊνά καλύμματα των  παραθύρων, ενώ υπάρχουν και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”.

Στο εσωτερικό η μεγαλύτερη αλλαγή στο Peugeot 308 έρχεται στο νέο Peugeot i-Cockpit. Αυτό αποτελείται από έναν ψηφιακό πίνακα υψηλής ευκρίνειας μεγέθους 10”, ο οποίος παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός για την κατάσταση του αυτοκινήτου. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας έχει αναβαθμιστεί και αυτό προσφέροντας τα Android Auto και Apple Carplay για σύνδεση με τα smartphone, Mirrorlink, πλοηγό με τους χάρτες της TomTom και ζωντανή ενημέρωση της κίνησης και ανάλογα την έκδοση προσφέρεται η λειτουργία Mirror Screen.

Στο μηχανικό κομμάτι δεν υπάρχουν αλλαγές, αφού παραμένουν ο κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 110 και τους 130 ίππους και ο κινητήρας πετρελαίου χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τους 100 και 130 ίππους. Στη γκάμα του Peugeot 308 βρίσκεται και το πολυπόθητο GTi, με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 263 ίππους.

Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται τα Cruise Control, λειτουργία Stop & Go, η αυτόματη απόσταση μεταξύ των οχημάτων, ενεργή προειδοποίηση αναχώρησης λωρίδας, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης,  ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων, προειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης, ανίχνευση πεζών, αναγνώριση σημάτων ταχύτητας και κάμερα οπισθοπορείας 180ο με λειτουργία Park Assist.

Σίγουρα το αναβαθμισμένο Peugeot 308 για κάποιους είναι η τέλεια επιλογή, αφού είναι από τα μοντέλα που μπορούν άνετα να κουβαλήσουν μια οικογένεια, αλλά ταυτόχρονα διαθέτουν και δύναμη και ασφάλεια και πολυτέλεια. Τέλος, τα αναβαθμισμένα Peugeot 308 και 308 SW θέλουν να κρατήσουν τη γαλλική φινέτσα που διαθέτουν, αφού θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της γαλλικής εταιρείας που βρίσκεται στην περιοχή Sochaux.