Το MINI John Cooper Works GP είναι ένα από τα αυτοκίνητα που να θες, δε μπορείς να μην το παρατηρήσεις σε οποιοδήποτε πέρασμα του. Προκλητικό, ταχύτατο και φυσικά με τη μέγιστη ασφάλεια. Η MINI αποκάλυψε το GP Pack που μπορεί να αλλάξει οπτικά το John Cooper Works και να το κάνει να διαθέτει κάτι από το MINI John Cooper Works GP. Ο εξωτερικός συνδυασμός χρωματισμού Racing Grey στο αμάξωμα και Melting Silver στην οροφή, την αεροτομή και τους καθρέπτες δίνει μια άλλη αίσθηση.

Επιπλέον, υπάρχει αεραγωγός στο καπό, πλαίσια στα φωτιστικά σώματα που είναι σκουρόχρωμα, φιμέ πίσω τζάμια, ενώ υπάρχουν και οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”, με το λογότυπο GP. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα Leather Dinamica με τις κόκκινες ραφές και το δερμάτινο τιμόνι με την επένδυση Waknappa Leather. Τα πατάκια διαθέτουν το λογότυπο GP, ενώ ο επιλογέας ταχυτήτων και το χειρόφρενο είναι από δέρμα Alcantara και ανθρακονήματα.

Για όσους δε θυμούνται το MINI John Cooper Works GP μηχανικά τροφοδοτείται από τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 306 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 45,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 265 χλμ/ώρα. Αντίθετα το John Cooper Works τροφοδοτείται από τον κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 231 ίππους.

Από οποία πλευρά και να το δει ο καθένας το πακέτο που μεταμορφώνει ένα MINI John Cooper Works είναι πολύ ωραίο τουλάχιστον στο οπτικό κομμάτι, όμως το να έχει στην κατοχή του κάποιος το MINI John Cooper Works GP είναι ακόμη καλύτερο. Η MINI πάντως όπως φαίνεται δε θέλει να αφήσει κανέναν παραπονεμένο.