Η Mercedes-AMG χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από την F1, εξελίσσει νέο ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή, ο οποίος θα τοποθετηθεί στις επόμενες γενιές των AMG αυτοκινήτων. Η γερμανική εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με τη Garrett Motion δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο Turbo που θα προσφέρει υψηλή απόδοση. Αυτό ουσιαστικά που θέλουν να διορθώσουν οι Γερμανοί είναι να μπορεί το Turbo να λειτουργεί στις πολύ χαμηλές στροφές δίνοντας ακόμα περισσότερη επιτάχυνση από στάση.

Αυτό θα επιτευθχεί με την ηλεκτροκίνηση στον άξονα του υπερσυμπιεστή, έχοντας πιο υψηλή ροπή ακόμα και σε χαμηλές στροφές, κάτι που θα μειώσει την όποια καθυστέρηση στην εκκίνηση από στάση. Όπως όλα δείχνουν με το νέο ηλεκτρικό Turbo θα εξαλειφθεί εντελώς το  lag των Turbo κινητήρων, αφού η απόκριση θα είναι ακαριαία, ενώ η πίεση στο Turbo θα διατηρείται όταν ο οδηγός αφήσει το πόδι από το γκάζι ή πατήσει φρένο.

Η Mercedes-AMG αναφέρει ότι ο νέος υπερσυμπιεστής μπορεί να λειτουργήσει έως και 170.000 σ.α.λ., ενώ κατά τη διαδικασία παρέχει πολύ υψηλότερο ρυθμό ροής αέρα. Το νέο σύστημα Turbo, ηλεκτροκινητήρα και ηλεκτρονικής ισχύος συνδέεται στο κύκλωμα ψύξης του κινητήρα καύσης. Παρόλα αυτά οι Γερμανοί δεν αποκάλυψαν τα τεχνικά στοιχεία, λέγοντας πως θα τα κάνουν οι ίδιοι εν καιρώ. Το σίγουρο είναι πως αυτή η δημιουργία της Mercedes-AMG είναι κάτι που μπορεί να βάλει σε σκέψεις αρκετούς για ένα νέο AMG μοντέλο.