Το υβριδικό μοντέλο της Toyota, το Prius, βαδίζει ήδη στην τέταρτη γενιά του και οι Ιάπωνες παρουσίασαν την ανανεωμένη έκδοση του. Το πιο δυνατό σημείο του πλέον είναι ότι μπορεί το αυτοκίνητο να κυκλοφορήσει με ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, το οποίο είναι προαιρετικό. Με μια πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς πως οι αλλαγές είναι ελάχιστες. Τα νέα Bi-LED φωτιστικά σώματα και οι νέοι προφυλακτήρες είναι οι κυριότερες αλλαγές.

Στο πίσω μέρος υπάρχουν νέα φωτιστικά σώματα, ενώ τονίζεται με το τραπεζοειδή σχήμα που διαθέτει. Τα δύο νέα χρώματα Emotional Red και Aqua Breeze δίνουν ένα διαφορετικό τόνο, ενώ υπάρχουν και νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου. Εσωτερικά ξεχωρίζει το θερμαινόμενο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και η οθόνη αφής, η οποία όμως είναι κάθετη και όχι οριζόντια όπως έχουμε συνηθίσει. Ο χώρος αποσκευών μένει ανεπηρέαστος από τη μπαταρία και φτάνει τα 1.854 λίτρα αν πέσουν τα πίσω καθίσματα.

Η έγχρωμη οθόνη πολλαπλών πληροφοριών μεγέθους 4,2”, προσφέρει όλες τις πληροφορίες για το υβριδικό σύστημα, ενώ ανάλογα το επίπεδο οδήγησης αλλάζουν και τα χρώματα. Το σύστημα Entune Audio περιλαμβάνει την οθόνη αφής μεγέθους 6,1”, το οποίο προσφέρει την αναπαραγωγή CD, το ραδιόφωνο με τα 6 ηχεία, μια βοηθητική υποδοχή ήχου, μία θύρα USB 2.0 και δύο θύρες USB 2.1 για να φορτίζουν συσκευές.

Επιπλέον, διαθέτει αναγνώριση φωνής, Bluetooth και το Siri Eyes Free με την ενσωματωμένη οθόνη εφεδρικής κάμερας. Για όσους δεν αρκούνται σε όλα αυτά υπάρχει και η οθόνη αφής πολυμέσων HD μεγέθους 11,6”, η οποία συνδυάζεται με το ηχοσύστημα της JBL.

Μηχανικά η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η προσθήκη του ηλεκτρικού συστήματος τετρακίνησης Hybrid AWD-i. Μπορεί το εν λόγω σύστημα να βρίσκεται στην αγορά της Ιαπωνίας εδώ και δύο χρόνια, όμως σε Αμερική και Ευρώπη θα έρθει τώρα. Επιπλέον, υπάρχει και το ηλεκτρικό μοτέρ υψηλής ροπής που κινεί τον πίσω άξονα όταν απαιτείται, με ταχύτητες που μπορούν να φτάσουν έως τα 70 χλμ/ώρα. Συνολικά υπάρχει ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1,8 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με τους δύο ηλεκτροκινητήρες που αναφέρθηκαν.

Το Prius έρχεται με στάνταρ το σύστημα Smart Key της πόρτας του οδηγού, το οποίο διαθέτει και απομακρυσμένη είσοδο. Το Toyota Safety Connect, περιλαμβάνει την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, τον εντοπισμό του οχήματος, την οδική βοήθεια και την ειδοποίηση αυτόματης σύγκρουσης. Επιπλέον, περιλαμβάνονται τα Pre-Collision System με Pedestrian Detection, Lane Departure Alert με Steering Assist, Automatic High Beams, Full-Speed Range Dynamic και Radar Cruise Control.

Το ανανεωμένο Toyota Prius έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Los Angeles, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται να αποκαλυφθεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στις Βρυξέλλες που θα γίνει 19 με 27 Ιανουαρίου 2019.