Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που έγινε στο Los Angeles, η Mercedes παρουσίασε την ανανεωμένη AMG GT. Επιπλέον, παρουσιάστηκε και η έκδοση πίστας με την ονομασίας AMG GT R Pro. Το γερμανικό μοντέλο υπόσχεται ακόμη πιο έντονες συγκινήσεις και δείχνει πως εκτός από τους δρόμους θέλει να κυριαρχήσει και στην πίστα.

Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με το αστέρι της Mercedes να δεσπόζει στη μέση, όμως πλέον υπάρχουν νέα LED φωτιστικά σώματα, νέες τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης και νέες ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με την οθόνη αφής μεγέθους 10,25”, αλλά και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος απεικονίζεται σε μια οθόνη μεγέθους 12,3”. Στις αλλαγές υπάρχει και το τιμόνι με όλα τα χειριστήρια που χρειάζεται ο οδηγός για να μην αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο.

Μηχανικά η AMG GT διαθέτει το V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 476 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 64,2 κιλά. Αντίθετα η έκδοση AMG GT S φτάνει τους 522 ίππους και τα 68,3 κιλά ροπής και η AMG GT C τους 557 ίππους και τα 69,3 κιλά ροπής. Όλες οι εκδόσεις περιλαμβάνουν το σύστημα ευστάθειας AMG Dynamics, το οποίο διαθέτει τέσσερις λειτουργίες Basic, Advanced, Pro και Master.

Αυτό όμως που τραβάει περισσότερο τα βλέμματα είναι η Η AMG GT R Pro, η οποία είναι καθαρά έκδοση για να τρέχει σε πίστες. Τα γονίδια από τις αγωνιστικές AMG GT3 και AMG GT4 φαίνονται ξεκάθαρα με τα roll cage, τις ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων και τις νέες Coilover αναρτήσεις με τα χειροκίνητα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Επιπλέον, υπάρχουν σφαιρικά ρουλεμάν στα άκρα των αναρτήσεων, αεροτομή, διαχύτης και κεραμικά φρένα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Μηχανικά και αυτή διαθέτει τον V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 585 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 71,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,6”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 318 χλμ/ώρα. Η AMG GT R Pro διαθέτει και τη νέα λειτουργία AMG Track Pace, το οποίο μπορεί να καταγράψει την τηλεμετρία στο σύνολο των γύρων και να αναλύσει τα δεδομένα.

Η Mercedes-AMG GT σε όποια έκδοση και να είναι, σίγουρα είναι ικανή να κερδίσει όχι μόνο τον οδηγό, αλλά και όποιον άλλο βρεθεί στο εσωτερικό της. Η κάθε έκδοση από τις τέσσερις διαφορετικές πλέον έχει τη δική της χάρη, όμως αυτή που είναι η πιο εντυπωσιακή είναι η νέα AMG GT R Pro.