Ο γνωστός σε όλους μας σκαραβαίος είναι εδώ και κάτι χρόνια είναι στη νέα του μορφή με το Beetle. Η Volkswagen έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα καταργηθεί και θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Πριν από όλο αυτό όμως η γερμανική φίρμα παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου του Los Angeles την τελευταία έκδοση με την ονομασία Final Edition.

Η εν λόγω έκδοση θα διαθέτει δύο νέους χρωματισμούς και θα κυκλοφορήσεις στην Coupe έκδοση, καθώς και στην Cabrio. Θα περιλαμβάνει Bi-Xenon φωτιστικά σώματα, ενώ το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θα προσφέρεται με την οθόνη αφής μεγέθους 6,3” και θα υπάρχουν και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17” και 18”. Μηχανικά η Final Edition του Beetle θα είναι με τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 174 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Volkswagen.

Το Beetle Final Edition δυστυχώς θα κυκλοφορήσει μόνο στην αμερικάνικη αγορά, με την τιμή του να κοστολογείται περίπου στα 26.000$ ή κάτι λιγότερο από 23.000€. Το πόσοι θα το αποκτήσουν είναι άγνωστο, αφού οι Γερμανοί δεν ανακοίνωσαν πόσα επετειακά μοντέλα θα κυκλοφορήσουν.