Ανανεώθηκε το Renault Twingo

ByXenofwntas

23/01/2019 ,

Το Renault Twingo συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία από το 1992 όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε. Η τρίτη γενιά μετά από 5 χρόνια στην αγορά ήρθε η ώρα να ανανεωθεί, με τους Γάλλους να αισιοδοξούν ότι θα αναπτερώσουν τις πωλήσεις του μικρού μοντέλου.

Με την πρώτη ματιά κάποιος διαπιστώνει αμέσως τις αλλαγές στους προφυλακτήρες, τη γρίλια και τα νέα φωτιστικά σώματα, τα οποία περιλαμβάνουν τα φώτα ημέρας στους προβολείς ομίχλης. Στο πίσω μέρος υπάρχει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, ενώ το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 10 χιλιοστά. Το ανανεωμένο Twingo διαθέτει δύο νέους χρωματισμούς Jaune Mango και Blanc Quartz, ενώ οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16” ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η οθόνη αφής μεγέθους 7”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, το οποίο περιλαμβάνει τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto, ενώ διαθέτει και δύο θύρες USB. Το τριάκτινο τιμόνι έχει τα απαραίτητα χειριστήρια για τις επιλογές στην οθόνη, ενώ καινούργιος είναι ο μοχλός του κιβωτίου ταχυτήτων.

Μηχανικά το ανανεωμένο Renault Twingo θα προσφέρεται με τον 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να προσφέρεται σε 65 και 75 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 9,6 κιλά. Επιπλέον, θα υπάρχει και ο Turbo βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1.000 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 93 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 13,7 κιλά. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ οι έκδοση TCe 95 EDC, με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Renault.

Το μικρό Renault Twingo είναι ένα από τα πιο ευκολοδήγητα αυτοκίνητα πόλης χωρίς να πιάνει μεγάλο χώρο, κάτι που έχει γίνει απαραίτητο στις μεγαλουπόλεις δεδομένου ότι το παρκάρισμα δυσεύρετο. Επιπλέον, ο Turbo Κινητήρας του δίνει την απαραίτητη δύναμη για κινηθεί άνετα και γρήγορα μέσα στην πόλη. Οι Γάλλοι ξέρουν.