Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την Toyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε., ανακοίνωσε τη συνέχεια της ανάκλησης από τις 20/05/2015 καλώντας σε πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για τους αερόσακους 7.468 οχήματα Yaris και Hilux, με ημερομηνία παραγωγής από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2017. Συγκεκριμένα πρόκειται για 6.721 Yaris με ημερομηνία παραγωγής από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2017 και για 747 Hilux, με ημερομηνία παραγωγής από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι στα εμπλεκόμενα οχήματα που είναι εξοπλισμένα µε αερόσακους οδηγού που περιέχουν ως προωθητικό υλικό νιτρικό αμμώνιο, χωρίς παράγοντα κατακράτησης υγρασίας, ενδέχεται μετά από µμακροχρόνια έκθεση του οχήματος σε συνθήκες υψηλής απόλυτης υγρασίας και υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος, το προωθητικό υλικό του πυροκροτητή του αερόσακου βαθμιαία να αποδομηθεί. Σαν αποτέλεσμα, σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου, υπάρχει το ενδεχόμενο ο πυροκροτητής να διαρραγεί, προκαλώντας τραυματισμό στους επιβαίνοντες του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Toyota επιθυμούν για να γίνει ο έλεγχος και η αντικατάσταση µε νέο βελτιωμένο ανταλλακτικό, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Toyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. στο τηλέφωνο 210-2808222 και ώρες 09:00-17:00.