Η Ford παρουσίασε το ανανεωμένο Ranger, που μπορεί να θεωρηθεί η δύναμη της στα επαγγελματικά μοντέλα. Το μοντέλο που θα έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά διαθέτει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα γρίλια και νέους προβολείς ομίχλης. Τα Bi-Xenon φωτιστικά σώματα μαζί με τα LED φώτα ημέρας δίνουν μια τελείως διαφορετική αίσθηση και δύναμη στο φωτισμό του αυτοκινήτου.

Το ανανεωμένο μοντέλο θα προσφέρεται σε Regular Cab, Super Cab, και Double Cab, ενώ διαθέτει και δύο νέους χρωματισμούς Diffused Silver και Blue Lightning. Η ικανότητα ρυμούλκησης του Ford Ranger είναι έως 3.500 κιλά, ενώ το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 1.252 κιλά.

Στο εσωτερικό τα δερμάτινα καθίσματα ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας, ενώ η οθόνη αφής με το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης SYNC 3 κάνουν τη ζωή του οδηγού πιο εύκολη. Το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια δείχνει ότι το Ranger δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα άλλα  μοντέλα της αμερικάνικης εταιρείας.

Η μεγαλύτερη αλλαγή ήρθε στο μηχανικό κομμάτι όπου πλέον αντικαθίστανται οι κινητήρες TDCi χωρητικότητας 2,2 και 3,2 λίτρων. Τη θέση τους θα πάρει ο Diesel EcoBlue κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, ο οποίος θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις. Η πρώτη θα είναι με μέγιστη ισχύ 130 ίππους και μέγιστη ροπή 34,6 κιλά. Η δεύτερη θα ανεβαίνει στους 170 ίππους και στα 42,8 κιλά ροπής, ενώ η τρίτη είναι και η πιο ισχυρή φτάνοντας τους 213 ίππους και τα 50,9 κιλά ροπής.

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το 10τάχυτο αυτόματο με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Φυσικά ένα από τα στοιχεία που έδωσαν βάση οι μηχανικοί της Ford είναι τα συστήματα ασφαλείας. Έτσι το Ranger περιλαμβάνει τα συστήματα ασφαλείας Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection, και Intelligent Speed Limiter, τα οποία βρίσκονται στο βασικό εξοπλισμό.

Για πρώτη φορά, το ανανεωμένο Ranger προσφέρει το σύστημα Ford KeyFree και το κουμπί εκκίνησης Ford Power, ενώ η κλειδαριά των πίσω θυρών είναι πλέον ενσωματωμένη στο σύστημα κεντρικού κλειδώματος. Η διαθέσιμη τεχνολογία Active Park Assist βοηθά το αυτοκίνητο να οδηγηθεί σε παράλληλους χώρους στάθμευσης, ενώ ο οδηγός ελέγχει την επιτάχυνση και το φρενάρισμα.

Οι πρόσθετες τεχνολογίες συνεχίζουν να παρέχουν άνεση και ευκολία στους οδηγούς, όπως η προειδοποίηση για τη αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας και το βοηθητικό πρόγραμμα διατήρησης λωρίδας. Επιπλέον, υπάρχει και το προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας, η αναγνώριση κυκλοφορίας, οι αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω και το σύστημα ελέγχου ευστάθειας με έλεγχο μετριασμού ανατροπής και έλεγχο κλίσης ρυμουλκούμενου.

Το Ford Ranger είναι ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά μοντέλα και απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία που θέλει κάτι περισσότερο από ένα απλό όχημα. Σίγουρα, το να δοκιμάσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.