Η Hyundai έχει μπει σε ένα πρόγραμμα ανανεώσεων, αλλά και καινούργιων μοντέλων μέχρι το 2022. Αυτή τη φορά σειρά είχε το Kona Electric, το οποίο αναβαθμίζεται εξωτερικά, εσωτερικά, αλλά και με περισσότερο εξοπλισμό. Το κορεάτικο μοντέλο πλέον διαθέτει νέο προφυλακτήρα και νέα φωτιστικά σώματα, αλλά και νέα LED φώτα ημέρας. Η μάσκα και αυτή είναι διαφορετική από το μοντέλο που ήδη κυκλοφορεί, ενώ η θύρα φόρτισης αλλάζει. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα και ο νέος προφυλακτήρας.

Στο εσωτερικό η μεγαλύτερη αλλαγή έγινε στον ψηφιακό πίνακα οργάνων που αποτελείται από την οθόνη μεγέθους 10,2”, αλλά και από την οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που έχει το ίδιο μέγεθος. Τα ανανεωμένα καθίσματα και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια θέλουν να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση. Αλλαγή έχει γίνει και στο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο διαθέτει τέσσερα κουμπιά που δημιουργούν κάτι σαν σταυρό.

Μηχανικά το ανανεωμένο Kona τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 64 kWh, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 204 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,3 κιλά. Η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 484 χιλιόμετρα, ενώ για μια φόρτιση, με το φορτιστή των 50 kW για να φτάσει στο 80% χρειάζεται 01:04’. Με έναν ταχυφορτιστή 100 kW χρειάζονται μόλις 47’.

Τα συστήματα ασφαλείας έχουν αναβαθμιστεί και αυτά προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα Blind-Sport Collision-Avoidance Assist, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, Leading Vehicle Departure Alert, Safe Exit Warning, Rear Seat Alert, Forward Collision-Avoidance Assist, Pedestrian & Cyclist detection, Smart Cruise Control, Stop & Go, Lane Following Assist, Lane Keeping Assist, Intelligent Speed Limit Warning, Driver Attention Warning και Smart Adjustable Regenerative Braking.

Μπορεί οι αλλαγές να μην είναι πολλές στο ανανεωμένο ηλεκτρικό Kona, όμως η Hyundai το άλλαξε πολύ γρήγορα, αφού έχει μόλις δύο χρόνια στην αγορά. Φυσικά, η ασφάλεια είναι το πρωτεύον για τους Κορεάτες και όπως όλα δείχνουν αυτό και μόνο έπαιξε σημαντικό ρόλο για να έρθουν τόσο γρήγορα οι αλλαγές. Όσοι ενδιαφέρεστε θα πρέπει να γνωρίζεται πως το ανανεωμένο ηλεκτρικό Kona θα βρεθεί στις αγορές μέσα το 2021.