Η Mercedes παρουσίασε τη νέα Maybach S-Class και όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο όπου η πολυτέλεια περισσεύει. Φυσικά, η Maybach είναι μια από τις μάρκες που έχει ως συνώνυμο την πολυτέλεια, αλλά η νέα S-Class δείχνει ότι προχωρά ακόμα ένα βήμα παραπάνω. Το συνολικό μήκος είναι 5,46 μέτρα, το πλάτος 1,92 μέτρα, το ύψος 1,51 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 3,39 μέτρα.

Χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι η διχρωμία, ενώ η μάσκα είναι με λεπτές κάθετες γραμμές χρωμίου. Οι πίσω πόρτες έχουν μεγαλύτερο πλάτος σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα, ενώ ακριβώς στο τελείωμα τους πριν το ντεπόζιτο υπάρχει το σήμα της Maybach που κάνει το αυτοκίνητο άμεσα αναγνωρίσιμο. Επιπλέον, οι πίσω πόρτες μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν ηλεκτρονικά κάτι που βρίσκεται στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Τα LED φωτιστικά σώματα διαθέτουν την τεχνολογία Digital Light, η οποία εφαρμόστηκε πρώτα στη νέα γενιά της S-Class. Η τεχνολογία αυτή προσφέρει νέες λειτουργίες, όπως την προβολή των βοηθημάτων σήμανσης ή των προειδοποιητικών συμβόλων στον πίνακα οργάνων. Κάθε μονάδα φωτισμού περιλαμβάνει τρία εξαιρετικά ισχυρά LED, των οποίων το φως διαθλάται και κατευθύνεται από 1.300.000 μικρό-καθρέφτες.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα νέα καθίσματα, των οποίων η κατασκευή είναι εξολοκλήρου χειροποίητη από πολύ μαλακό ύφασμα και δέρμα, ενώ διαθέτουν και λειτουργία μασάζ. Παράλληλα η πολυτέλεια μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, καθώς τα καθίσματα είναι θερμαινόμενα ακόμα και για τους πίσω επιβάτες. Η πολυτέλεια συνεχίζει να προσφέρεται άφθονα με τις ξύλινες επενδύσεις στο πίσω μέρος, αλλά και τις οθόνες που δημιουργούν μια άλλη αίσθηση. Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μια ψηφιακή οθόνη, ενώ η οθόνη αφής, με το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Αυτό όμως που σίγουρα κάνει τη διαφορά είναι οι οθόνες που βρίσκονται πίσω από τα προσκέφαλα των μπροστινών θέσεων, αλλά και μια τρίτη μεγάλη οθόνη που κάνει ουσιαστικά το πίσω μέρος να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε κινηματογράφο. Επιπλέον, πολύ προσεγμένος είναι και ο ήχος surround 4D, με τα μπάσα να είναι πολύ ισχυρά. Για πρώτη φορά υπάρχει και φωτισμός για τους πίσω επιβάτες, ο οποίος μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός.

Μηχανικά η Maybach S-Class διαθέτει δύο επιλογές βενζίνης. Η βασική είναι η υβριδική S580 4Matic, με το V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 496 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα 48 Volt με τη μέγιστη ισχύ των 21 ίππων. Φυσικά, υπάρχει και η πιο ισχυρή S650 που τροφοδοτείται από το V12 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 621 ίππους και την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Το σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα επιτρέπει στη Maybach S-Class να κινείται πιο άνετα, αφού η γωνία διεύθυνσης είναι έως 10ο, κάτι που μειώνει το κύκλο περιστροφής έως και δύο μέτρα. Επιπλέον, υπάρχει και η αερανάρτηση Airmatic, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και άνεση. Το σύστημα Road Surface Scan, μαζί με τη λειτουργία Curve, ανυψώνει το αμάξωμα όταν διαγνώσει πλευρική σύγκρουση προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια στους επιβάτες.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τη νέα Maybach S-Class, η οποία προσφέρει ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η Mercedes σε ένα αυτοκίνητο πολυτελείας. Σίγουρα, το γερμανικό μοντέλο δεν είναι για όλους, αλλά όποιος το έχει στην κατοχή του μπορεί να το απολαύσει στο έπακρο. Άλλωστε μια πολυτελέστατη Maybach δε μπορεί να συγκριθεί με τίποτα.