Η Lancia Delta HF Integrale είναι ένα από τα αυτοκίνητα που ακόμα και σήμερα δεν περνάει πουθενά απαρατήρητη. Πόσο μάλλον όταν είναι σε υπεράριστη κατάσταση και ας έχουν περάσει 26 χρόνια από τότε που κατασκευάστηκε. Η Lancia Delta HF Integrale Evolution II που βλέπουμε στις φωτογραφίες βγήκε από το εργοστάσιο της ιταλικής φίρμας το 1994 και για πολλά χρόνια έμεινε στα χέρια ενός συλλέκτη από την Ιαπωνία, μέχρι που βρέθηκε σε δημοπρασία.

Η Integrale Evolution II κυκλοφόρησε σε μόλις 4.223 κομμάτια και το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι βαμμένο στο κλασσικό Monza Red χρώμα της ιταλικής φίρμας. Μπορεί βέβαια κάποια κομμάτια να έχουν βαφτεί ξανά, αλλά όπως φαίνεται είναι σε άριστη κατάσταση. Το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 38.000 χιλιόμετρα και διαθέτει ακόμη στο εσωτερικό τις ζελατίνες.

Για όσους δε θυμούνται η Lancia Delta HF Integrale Evolution II διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 215 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 5 σχέσεων, μεταφέροντας την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Στη δημοπρασία που έγινε από τον οίκο RM Sotheby’s η τελική τιμή της Lancia Delta HF Integrale Evolution II του 1994 έφτασε τις 63.000€. Σίγουρα είναι πολύ καλή τιμή για τον αγοραστή, αφού κατά καιρούς έχουν υπάρξει αντίστοιχες εκδόσεις που έχουν κοστίσει αρκετά παραπάνω χρήματα. Πάντως είναι ένα από τα αυτοκίνητα που όλοι θα θέλαμε στη συλλογή μας.