Ανακαλούνται 4.315 Volkswagen στη χώρα μας

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Kosmocar Α.Ε., γενικό εισαγωγέα αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα, ανακοινώνει δύο ανακλήσεις 4.315 οχημάτων Polo, Tiguan και Touran, με ημερομηνία παραγωγής από τον Απρίλιο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2018.

Η πρώτη αφορά σε 422 οχήματα Tiguan και Turan, με ημερομηνία παραγωγής από τον Απρίλιο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2018 και διαθέτουν φωτισμό Ambiente στην πανοραμική συρόμενη οροφή (3FJ). Το πρόβλημα εντοπίζεται στην μονάδα LED του φωτισμού, όπου ενδέχεται να υπάρξει διείσδυση υγρασίας, να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα στη μονάδα LED και στη συνέχεια να αναπτυχθεί θερμότητα.

Αυτό μπορεί να θέσει εκτός λειτουργίας το φωτισμό Ambiente και λόγω της ανάπτυξης θερμότητας να προκύψει ζημιά από βραδυφλεγή καύση και να δημιουργηθεί οσμή βραδυφλεγούς καύσης. Υπό ακραίες συνθήκες και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ενδέχεται η βραδυφλεγής καύση να οδηγήσει σε ανάφλεξη.

Η δεύτερη ανάκληση αφορά σε 3.893 Polo με ημερομηνία παραγωγής από 29/10/2016 έως και το Δεκέμβριο του 2018. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο κεντρικό και το αριστερό πίσω κάθισμα, όπου όταν είναι ταυτόχρονα κατειλημμένα σε συγκεκριμένες καταστάσεις κατά την οδήγηση, ενδέχεται να απασφαλιστεί ακούσια η ζώνη της αριστερής πίσω θέσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε τα συγκεκριμένα προβλήματα. Όλοι οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Volkswagen επιθυμούν, για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες στο φωτισμό της πανοραμικής συρόμενης οροφής, και η τοποθέτηση αποστάτη στη διπλή ασφάλεια ζώνης στο πίσω αριστερό και μεσαίο κάθισμα, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Volkswagen στο τηλέφωνο 210-9981100 και ώρες 09:00-18:00 ή στο email: customercare@kosmocar.gr.