Ανανεωμένο SEAT Ateca

Ανανεωμένο SEAT Ateca

Το SEAT Ateca βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια στην αγορά αυτοκίνητου και όπως γνωρίζουμε όλοι είναι το πρώτο SUV της SEAT. Οι Ισπανοί αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα για μια ανανέωση του μοντέλου, η οποία φέρνει κάποιες μικροαλλαγές εξωτερικά και εσωτερικά, διαφορές στους κινητήρες και νέα συστήματα ασφαλείας. Το ανανεωμένο μοντέλο διαθέτει νέα μάσκα, νέα LED φωτιστικά σώματα και νέους προφυλακτήρες. Επιπλέον, άλλαξε το μέρος που βρίσκεται το τελικό της εξάτμισης, ενώ υπάρχουν νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”, 18” και 19”.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές εστιάζονται στο νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων που αποτελείται από την οθόνη μεγέθους 10,2”, ενώ έχει αναβαθμιστεί και το HMI σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με την οθόνη αφής μεγέθους 8,2” ή 9,2”. Το δερμάτινο τιμόνι είναι καινούργιο, ενώ υπάρχουν αλλαγές στους αεραγωγούς, στον επιλογέα ταχυτήτων και φυσικά στα καθίσματα όπου πλέον κινούνται προς 8 κατευθύνσεις και διαθέτουν νέες ραφές. Τέλος, υπάρχει και το θερμαινόμενο παρμπρίζ, καθώς και τέσσερις θύρες USB-C για φόρτιση smartphone.

Εκτός όλων τον παραπάνω προσφέρονται σύστημα αναγνώρισης φωνής, Apple CarPlay και Android Auto, διαδικτυακή πλοήγηση και Online Connectivity μέσω της ενσωματωμένης SIM (eSIM). Επιπλέον, το νέο σύστημα SEAT Connect περιλαμβάνει την εύρεση θέσης στάθμευσης, κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών και απομακρυσμένη πρόσβαση στα δεδομένα οδήγησης.

Αλλαγές υπάρχουν και στους κινητήρες, όπου αντικαθιστάτε ο κινητήρας πετρελαίου χωρητικότητας 1,6 λίτρων, από τον δίλιτρο TDI, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 115 ίππους. Επίσης παραμένει ο TDI χωρητικότητας 2 λίτρων, με τους 150 ίππους, αλλά και οι κινητήρες βενζίνης TSI 1.000, 1.500 και 2.000 κ.εκ., με τους 110, 150 και 190 ίππους αντίστοιχα.

Η ανανέωση του Ateca μπορεί να δώσει περισσότερα στη SEAT αν και ήδη έχει ξεπεράσει τις 300.000 πωλήσεις. Σίγουρα, η ασφάλεια παίζει το μεγαλύτερο ρόλο και ο όμιλος της Volkswagen δείχνει ξεκάθαρα πως δεν υποτιμά το ισπανικό μοντέλο. Η δυσκολία στην απόφαση της επιλογής είναι μόνο στο αν προτιμάτε το SUV της SEAT ή αν θέλετε κάτι παρόμοιο από τον όμιλο.