Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία KOSMOCAR A.E., γενικό εισαγωγέα των αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα, ανακοίνωσε δύο ανακλήσεις 3.780 Volkswagen Polo και Up!. Η πρώτη ανάκληση αφορά σε 730 Up! και Polo με ημερομηνία παραγωγής από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2017.

Σύμφωνα µε τον κατασκευαστή, στα εμπλεκόμενα οχήματα υπάρχει το ενδεχόμενο ο κρίκος ρυμούλκησης που περιλαμβάνεται στα εργαλεία του αυτοκινήτου να µην έχει συγκολληθεί σωστά. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η δεύτερη ανάκληση αφορά σε 3050 αυτοκίνητα Polo με έτος κατασκευής 2018, εκ των οποίων έχουν ήδη παραδοθεί σε πελάτες τα 1626. Στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, ενδέχεται σε σπάνιες περιπτώσεις και συγκεκριμένες συνθήκες, για παράδειγμα σε πολύ απότομη αλλαγή κατεύθυνσης και µόνο όταν το κεντρικό και το αριστερό πίσω κάθισμα είναι ταυτόχρονα κατειλημμένα, να απασφαλιστεί ακούσια η πίσω αριστερή ζώνη ασφαλείας. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Volkswagen επιθυμούν για τον έλεγχο και την αντικατάσταση του κρίκου ρυμούλκησης, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Volkswagen στο τηλέφωνο 210 – 9981100 και ώρες 09:00 – 18:00 ή στο email customercare@kosmocar.gr.