Οι Γερμανοί της Mercedes – AMG παρουσίασαν το νέο όπλο τους, που όπως ήταν αναμενόμενο ξεπερνά κατά πολύ τα αυτοκίνητα της καθημερινότητας. Πρόκειται για τη νέα AMG GT S Roadster, η οποία αγγίζει τους 522 ίππους. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με το αστέρι να δεσπόζει στη μέση αυτής, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι ενσωματωμένα με τα φώτα ημέρας και ο προφυλακτήρας έχει μια πιο επιθετική όψη.

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή, τα φωτιστικά σώματα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης με το διαχύτη. Στο εσωτερικό φυσικά δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα, με το τριάκτινο τιμόνι και τη μεγάλη οθόνης αφής πληροφοριών στο κέντρο. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” μπροστά και 20” πίσω.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 BiTurbo κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ όπως αναφέραμε να φτάνει τους 522 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 68,3 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,8”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 308 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift DCT 7G, κάνοντας τις αλλαγές των ταχυτήτων παιχνιδάκι για όποιον βρίσκεται στο τιμόνι. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 9,5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 262 γρ/χλμ.

Ο οδηγός έχει πλέον πίσω ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και 5 προγράμματα οδήγησης (Comfort, Sport, Sport+, Race και Individual), τα οποία ρυθμίζουν την απόκριση του κινητήρα, τη λειτουργία του κιβωτίου, την απόσβεση της ανάρτησης, το τιμόνι, τον ήχο της εξάτμισης και τη λειτουργία του ESP. Ένα ακόμα επιπλέον στοιχείο της νέας AMG GT S Roadster είναι τα ενισχυμένα φρένα με μεγαλύτερους δίσκους και 6πίστονες δαγκάνες εμπρός, μονοπίστονες πίσω, ενώ προαιρετικά για όποιον θέλει υπάρχει προαιρετικά η δυνατότητα τοποθέτησης Carbon –κεραμικού σετ.

Σίγουρα η απόκτηση της νέας Mercedes – AMG GT S Roadster θα είναι για λίγους και εκλεκτούς, όμως είμαστε σίγουροι πως σε όποιου τα χέρια και να βρεθεί θα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό καθημερινό αυτοκίνητο, αφού το παιχνίδι είναι το βασικό του στοιχείο. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι 145.000€ για την αποκτήσει. Εσείς τι λέτε αξίζει;