Η Nissan προχωρά στην ανάκληση 3.530.000 οχημάτων παγκοσμίως, λόγω προβλήματος στο αερόσακο του συνοδηγού. Από αυτά τα 3.200.000 οχήματα αφορούν την αμερικάνικη αγορά, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στις υπόλοιπες ηπείρους, μεταξύ τον οποίων βρίσκεται και η Ευρώπη.

anaklisi nissan leaf 1Τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται είναι τα Sentra, Maxima, Altima, NV200, Leaf, Pathfinder, Rogue, Murano, Chevrolet City Express, καθώς και τα Infiniti QX60, JX35 και Q50. Σε όλα τα μοντέλα ενδέχεται σε περίπτωση σύγκρουσης να μην ανοίξει καθόλου ο αερόσακος του συνοδηγού ή να μην ανοίξει σωστά. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τρία ατυχήματα, όπου ο αερόσακος δεν ενεργοποιήθηκε προκαλώντας τραυματισμούς στους επιβάτες.

Κάποια από τα συγκεκριμένα μοντέλα βρίσκονται στην ευρωπαϊκή αγορά και ανάλογα με το που θα εντοπιστούν η κάθε χώρα αναμένεται να βγάλει ανακοίνωση για ανάκληση μέσω του επίσημου αντιπροσώπου της εκάστοτε χώρας. Για την ελληνική αγορά δε γνωρίζουμε αν υπάρχουν κάποια από τα συγκεκριμένα μοντέλα και αν και τα πόσο είναι προβληματικά.