Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την Toyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε., ανακοίνωσε την ανάκληση 629 οχημάτων Proace με ημερομηνία παραγωγής από το Μάρτιο του 2016 έως τον Οκτώβριο του 2019. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα σωληνάκια των οπίσθιων φρένων και στο σωλήνα καυσίμου.

Στα εμπλεκόμενα οχήματα ενδέχεται να παρουσιαστεί πρόβλημα

α) στα σωληνάκια των οπίσθιων φρένων, όπου στα εμπλεκόμενα οχήματα, ενδέχεται ο σωλήνας του πίσω φρένου να καταστραφεί με την πάροδο του χρόνου λόγω της κίνησης μεταξύ του σωλήνα και του κλιπ συγκράτησης στον κάτω βραχίονα ανάρτησης. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής του υγρού φρένων. Εάν συμβεί αυτό, η απόδοση πέδησης του οχήματος μπορεί να μειωθεί.

β) στο σωλήνα καυσίμου, όπου υπάρχει πιθανότητα ο σωλήνας καυσίμου να καταστραφεί με την πάροδο του χρόνου λόγω της κίνησης μεταξύ του σωλήνα και των νευρώσεων της δεξαμενής ουρίας. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής του καυσίμου. Αν συμβεί αυτό, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς εάν το καύσιμο έρθει σε επαφή με μια εξωτερική πηγή θερμότητας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος με τα συγκεκριμένα προβλήματα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Toyota επιθυμούν για να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Toyota Ελλάς στο τηλέφωνο 210-2808222 και ώρες 09:00-17:00.