Ανακαλούνται 4.954 Volkswagen για τους αερόσακους

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Kosmocar Α.Ε., γενικό εισαγωγέα αυτοκινήτων Volkswagen στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 4.954 οχημάτων Polo, Fox, Passat, Transporter και Crafter, με ημερομηνία παραγωγής από το Οκτώβριο 2005 έως τον Αύγουστο 2009.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, σε οχήματα με μετωπικό αερόσακο του κατασκευαστή Τakata μιας περιορισμένης περιόδου κατασκευής, υπάρχει η πιθανότητα, εξαιτίας αυξημένης υγρασίας του αέρα και διακυμάνσεων στη θερμοκρασία, να προκληθεί αλλοίωση του μέσου προώθησης. Ως συνέπεια, σε περίπτωση ατυχήματος με ενεργοποίηση του μετωπικού αερόσακου, θα μπορούσαν να αποσπαστούν θραύσματα από το περίβλημα της γεννήτριας και να τραυματίσουν τους επιβάτες του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Volkswagen επιθυμούν, για να αντικατασταθεί η γεννήτρια αερίου του μετωπικού αερόσακου στην πλευρά του οδηγού, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Επιπλέον, θα γίνει στα Crafter αντικατάσταση του μετωπικού αερόσακου και στα Fox αντικατάσταση στη γεννήτρια αερίου του μετωπικού αερόσακου στην πλευρά του συνοδηγού.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Volkswagen στο τηλέφωνο 210-9981100 και ώρες 09:00-18:00 ή στο email: customercare@kosmocar.gr.