Το Ford Focus ST είναι ένα από τα αυτοκίνητα που πολλοί θα ήθελαν στα χέρια τους. Η Ford θέλοντας να δελεάσει ακόμη περισσότερο αυτούς που σκέφτονται την αγορά του Focus ST δημιούργησε μια περιορισμένη έκδοση για την αγορά της Αυστραλίας. Το ST-3 διαθέτει πανοραμική ηλιοροφή, θερμαινόμενα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπροστινά σπορ καθίσματα με οσφυϊκή υποστήριξη της Recaro και ηχοσύστημα της Bang & Olufsen με 10 ηχεία και Subwoofer.

Από πλευράς ασφαλείας περιλαμβάνεται το σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου και Cross-Traffic. Επιπλέον, το Focus ST-3 περιλαμβάνει LED φωτισμό με κάμερα όπου ανιχνεύει εμπόδια και καμπύλες στο δρόμο, προσαρμόζοντας έτσι το φωτισμό για να βλέπει ο οδηγός καθαρά ακόμα και σε σκοτεινά σημεία. Στον εξοπλισμό υπάρχει διζωνικός κλιματισμός, είσοδος χωρίς κλειδί, κουμπί εκκίνησης, LED ατμοσφαιρικός φωτισμός και ασύρματος φορτιστής για τα smartphone.

Μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή, με τον κινητήρα να παραμένει όπως είναι. Πρόκειται για τον 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 276 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 42,8 κιλά. Η μόνη αλλαγή που έχει γίνει είναι ότι ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο αντί του 6τάχυτου μηχανικού.

Για όσους Έλληνες και όχι μόνο που βρίσκονται στην Αυστραλία πρέπει να γνωρίζουν πως το Ford Focus ST-3 θα κυκλοφορήσει μόλις σε 200 κομμάτια, κάτι που αναμένεται να το κάνει ανάρπαστο. Όσο για την τιμή; Αυτή ορίστηκε στα 37.400$.