Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Lancia Jeep Ελλάς Α.Ε., γενικό αντιπρόσωπο αυτοκινήτων Jeep στην Ελλάδα, ανακοινώνει την ανάκληση 332 μοντέλων Jeep Compass (τύπος MX) με ημερομηνία κατασκευής από 17/03/2018 έως 21/06/2018, και αριθμούς πλαισίου από *********JT344855 έως *********JT420838.

Το πρόβλημα εντοπίζεται επί των εμβόλων στις πίσω δαγκάνες των φρένων, όπου στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται να υπάρχει επίστρωση χρωμίου εκτός προδιαγραφών, γεγονός το οποίο μπορεί να δημιουργήσει θύλακες αερίου εντός του συστήματος πέδησης. Σε μερικές περιπτώσεις το πεντάλ του φρένου μπορεί να απαιτεί πιο παρατεταμένο πάτημα ή  να παρουσιάζει πιο μαλακή αίσθηση μετά την εκκίνηση του οχήματος. Θύλακες αερίου στο σύστημα πέδησης μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη απόδοση της πίσω πέδησης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πρόσκρουση χωρίς πρότερη προειδοποίηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν μέσω προσωπικής επιστολής, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Jeep επιθυμούν για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημα τους, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Lancia Jeep Ελλάς Α.Ε. στο τηλέφωνο 210-6700800. Επιπρόσθετα, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει για τις εκκρεμότητες σε διορθωτικές ενέργειες του οχήματος του µέσω της ακόλουθης διασύνδεσης http://recalls.jeep-hellas.gr/ µε την εισαγωγή στο αντίστοιχο πεδίο των 8 τελευταίων αριθμών του αριθμού πλαισίου.