Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Τεχνοκάρ-Autohellas Α.Τ.Ε.Ε., γενικό εισαγωγέα αυτοκινήτων SEAT στην Ελλάδα, ανακοινώνει την ανάκληση 2.202 Ibiza (KJ1) και Arona (KJ7), με ημερομηνία παραγωγής έως 25/09/2018.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα πίσω καθίσματα όπου σε συγκεκριμένες συνθήκες κατάληψης και σε συνδυασμό με συγκεκριμένη οδηγική κατάσταση η πόρπη της ζώνης του πίσω αριστερού καθίσματος μπορεί να αποσυνδεθεί κατά λάθος. Εάν παρουσιαστεί αυτό το σφάλμα, το εγκατεστημένο σύστημα συγκράτησης δε θα περιορίσει τον επιβάτη σε περίπτωση ατυχήματος ή ξαφνικού φρεναρίσματος, γεγονός που ενέχει αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της SEAT επιθυμούν για να γίνει ο έλεγχος και οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της SEAT στο τηλέφωνο 8001180000 ή µέσω της εφαρμογής επικοινωνίας SEAT στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.seat.gr/corporate/contact-us.html.