Οι συμμετοχές της 19ης Ανάβασης Αχλαδόκαμπου 2026

Στην Π.Ε.Ο. Άργους Τρίπολης στην γνωστή σε όλη την Ελλάδα και παραπέρα διαδρομή θα διεξαχθεί στις 17-18 Οκτωβρίου ο προτελευταίος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων για το 2026. Με μια εντυπωσιακή λίστα που συγκεντρώνει 85 κορυφαίους οδηγούς από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των δηλώσεων συμμετοχής για την πολυσυζητημένη 19η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2026.

Το Αθλητικό Σωματείο Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. είναι έτοιμο να υποδεχθεί την ελίτ του ελληνικού Motorsport των Αναβάσεων στην Αργολίδα, σε έναν αγώνα που φέτος είναι συναισθηματικά φορτισμένος, καθώς είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αείμνηστου Νικόλα Περατινού, ο οποίος άφησε τη δική του ιστορία στις ελληνικές αναβάσεις. Η μάχη με το χρονόμετρο στη μεγαλύτερη διαδρομή του Πρωταθλήματος (6,4 χιλιόμετρα) αναμένεται συγκλονιστική, καθώς οι πρωταγωνιστές όλων των κλάσεων θα δώσουν το παρών, υπόσχοντας περάσματα στο απόλυτο όριο. Στην λίστα των συμμετοχών θα βρείτε πολλούς οδηγούς από την Τρίπολη, το Άργος, την Καλαμάτα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου που τιμούν τον αγώνα με την παρουσία τους

Οι Μάχες ανά Κατηγορία:

Κατηγορία Ν: Τα “νορμάλ” αλλά ταχύτατα αγωνιστικά θα προσφέρουν μοναδικές κόντρες, με τα βλέμματα στραμμένα στα τετρακίνητα “όπλα”, αλλά και τις μικρότερες κλάσεις όπου οι διαφορές κρίνονται σε δέκατα του δευτερολέπτου. Βροντερό παρόν έδωσαν τα 21 αυτοκίνητα της Ν2 και υπόσχονται την μεγάλη μάχη της ημέρας στην οποία δύσκολα θα βρεις φαβορί. Στην Ν3 οι Ιωακείμ Θέος και Διονύσιος Γιαννούλης θα προσπαθήσουν να περάσουν τον Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο ενώ στην Ν4 ο Μηνάς Μπενής έρχεται με το EVO με στόχο την Γενική της Ομάδας Ν.

Κατηγορία Α: Η απόλυτη τεχνική και οι υψηλές ταχύτητες συναντιούνται εδώ, με έμπειρους οδηγούς που γνωρίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα μυστικά του Αχλαδόκαμπου. Μεγάλη μάχη περιμένουμε στην Α6, ενώ είδηση είναι η επιστροφή του Νικόλαου Γιαννόπουλου στις Αναβάσεις.

Κατηγορία Ε: Η κατηγορία των εντυπωσιακών και ιδιαίτερα αγαπητών στο κοινό κατασκευών, αναμένεται να ξεσηκώσει τους θεατές με τον εκκωφαντικό ήχο, με μεγάλα τετραπετάλουδα ,εξατμίσεις στο πλάι, μεγάλες τουρμπίνες και το επιθετικό οδηγικό στυλ των συμμετεχόντων. Στην Ε/10 οι Νικόλαος Αργυράκης, Απόστολος Αποστόλου και Σταύρος Χατούπης αναμένεται να έχουν καλές επιδόσεις. Στην Ε/11 οι Γεώργιος Κουρνιάτης, Λεωνίδας Τσαγγαράς και Ευάγγελος Τσιούρης θα πρωταγωνιστήσουν, ενώ στην Ε/12 οι Ηλίας Ασημακόπουλος, Αθανάσιος Μπέκας με τα Sierra Cosworth θα δώσουν μάχη με το BMW M3 του Ευστάθιου Καλκούνου.

Formula Saloon: Τα θηριώδη, υπερτροφοδοτούμενα αυτοκίνητα πολλών εκατοντάδων ίππων θα βάλουν φωτιά στην άσφαλτο, προσφέροντας το πιο ακραίο θέαμα της διοργάνωσης. Ο Μάριος Ηλιόπουλος με το θηριώδες Ford Fiesta θα κάνει τα περάσματα της ημέρας κυνηγώντας το δικό του ρεκόρ διαδρομής. Ο Κωνσταντίνος Κόρακας με ένα εντυπωσιακό Honda με καρδιά Mitsubishi EVO θα αποζημιώσει τους θεατές μαζί με τα άλλα αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας FS.

Η οργάνωση υπενθυμίζει στους χιλιάδες φίλους του motorsport που θα κατακλύσουν τις στροφές του Αχλαδόκαμπου τα εξής:

  • Προσοχή: Ο δρόμος για τους θεατές και τις δύο μέρες του αγώνα θα κλείσει αυστηρά στις 09:00. Παρακαλείστε να προσέλθετε έγκαιρα και να επιλέγετε μόνο τα προκαθορισμένα, ασφαλή σημεία θέασης.
  • Τα Δοκιμαστικά Περάσματα ξεκινούν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στις 10:30.
  • Η εκκίνηση του Μεγάλου Αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 10:00.

Παρακαλούμε τους θεατές να μην αφήνουν σκουπίδια και να σέβονται άμεσα τις οδηγίες των κριτών και των ανθρώπων της Οργάνωσης για την ασφάλεια τους. Η διαδρομή έχει πάρα πολλά ασφαλή σημεία θέασης δοκιμάστε κάποιο καινούργιο φέτος. Ο δρόμος από Άργος κλείνει λίγο πριν τον χώρο των Πιτς και από Τρίπολη λίγο πριν τον χώρο του Parc Ferme. Σας περιμένουμε να απολαύσετε έναν εντυπωσιακό αγώνα.

Οι συμμετοχές της 19ης Ανάβασης Αχλαδόκαμπου 2026