Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημο αντιπρόσωπο και διανομέα των αυτοκινήτων Mitsubishi στην Ελλάδα, ανακοινώνει δύο ανακλήσεις 199 αυτοκινήτων ASX και Eclipse Cross. Η πρώτη ανάκληση αφορά σε 97 ASX με κωδικό μοντέλου GA0W και Eclipse Cross με κωδικό μοντέλου GK1W και έτος κατασκευής 2018. Στα εν λόγω οχήματα κατά την ενεργοποίηση της υδραυλικής αντλίας φρένων μπορεί να πραγματοποιηθεί επαναφορά της ECU ASC, το οποίο ενδέχεται να επηρεάσει τη σταθερότητα του οχήματος.

Η δεύτερη ανάκληση αφορά σε 102 Eclipse Cross με κωδικό μοντέλου GK1W και έτος κατασκευής 2018. Εκεί ενδέχεται η διάρκεια του χρόνου πέδησης του συστήματος FCM να είναι μεγαλύτερη από το απαραίτητο όταν ανιχνεύσει πεζό ή αντικείμενα. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο οδηγός νιώθει την ανάγκη να εφαρμόσει μεγαλύτερη πέδηση, προκειμένου να αντισταθμίσει αυτό που θεωρεί ανεπαρκή δύναμη φρεναρίσματος.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε τα συγκεκριμένα προβλήματα. Όλοι οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mitsubishi επιθυμούν για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι επαναπρογραμματισμοί, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στα τηλέφωνα 210-3483300 και 210-3483795 ή στο e-mail: info@saracakis.gr