Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Mercedes-Benz στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση της πιο πλούσιας έκδοσης του επαγγελματικού X-Class με την ονομασία TheRock Edition. Το νέο μοντέλο διατίθενται σε δύο χρώματα λευκό και μαύρο, ενώ προσφέρεται με πολλά περισσότερα εξτρά από τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Η μεγάλη μάσκα με το αστέρι της γερμανικής φίρμας και τις ασημί λεπτομέρειες είναι αυτή που τραβάει τα βλέμματα, ενώ με τα φωτιστικά σώματα, τους προβολείς ομίχλης και το σκληροτράχηλο προφυλακτήρα ολοκληρώνεται η μπροστινή εμφάνιση. Στο πίσω μέρος τα λεπτά φωτιστικά σώματα προσφέρουν διακριτικότητα αριστερά και δεξιά της πόρτας της καρότσας.

Μηχανικά υπάρχουν δύο κινητήρες πετρελαίου και τρεις εκδόσεις. Ο πρώτος που αποτελεί και τη βασική έκδοση είναι ο κινητήρας χωρητικότητας 2,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 163 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 41 κιλά. Επιπλέον, υπάρχει και ο ίδιος κινητήρας με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 45,8 κιλά. Η πιο ισχυρή έκδοση αφορά στον κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 258 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 56 κιλά.

Η Mercedes-Benz θέλοντας να προσελκύσει το κοινό για την αγορά της X-Class TheRock Edition προσφέρει όφελος 6.940€ στην έκδοση X250d 4MATIC, με την τελική τιμή να ορίζεται στα 45.198€, ενώ στην έκδοση X350d 4MATIC το όφελος φτάνει τα 7.830€, με την τελική τιμή να διαμορφώνεται στα 51.659€.