Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τη Mercedes-Benz Ελλάς Μον. Α.Ε.Ε., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 174 οχημάτων Vito (ΚΣ 447), με έτος παραγωγής από το 2014 έως το 2020.

Στα επηρεαζόμενα οχήματα, διαπιστώθηκε ότι, ένα πιθανώς ελαττωματικό τσιπ μνήμης στην κάμερα οπισθοπορείας συγκεκριμένων οχημάτων θα μπορούσε να προκαλέσει την προβολή μιας “παγωμένης”, στατικής εικόνας κάμερας. Σε περίπτωση ελαττώματος, δε θα εμφανιζόταν στην οθόνη για τον οδηγό η πραγματική κατάσταση (για παράδειγμα, αντικείμενα που βρίσκονται πίσω από το όχημα), με αποτέλεσμα να αυξανόταν ο κίνδυνος οπίσθιας σύγκρουσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε τo συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes-Benz επιθυμούν προκειμένου να ενημερωθεί το λογισμικό στον εγκέφαλο της κάμερας οπισθοπορείας, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 0080097777777 ή 00302112111597.