Δυστυχώς ο COVID-19 συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά την Formula 1 για φέτος, αφού η FIA αποφάσισε να ακυρώσει τα GP σε Azerbaijan, Σιγκαπούρη και Ιαπωνία. Μπορεί να υπήρξε ένα αισιόδοξο σενάριο μετά την ανακοίνωση των 8 πρώτων επίσημων αγώνων για φέτος, όμως οι αρνητικές εξελίξεις για το σπορ έχουν συνέχεια.

Συγκεκριμένα η επίσημη δήλωση της F1 έλεγε “Ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προκλήσεων που παρουσίασε ο COVID-19, εμείς μαζί με υποστηρικτές μας στο Αζερμπαϊτζάν, τη Σιγκαπούρη και την Ιαπωνία έχουμε λάβει την απόφαση να ακυρώσουμε τους αγώνες τους για τη σεζόν 2020. Αυτές οι αποφάσεις ελήφθησαν λόγω των διαφορετικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι διαφημιστές μας σε αυτές τις χώρες. Στη Σιγκαπούρη και το Αζερμπαϊτζάν, οι χρόνοι που απαιτούνται για την κατασκευή κυκλωμάτων στους δρόμους καθιστούσαν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων αδύνατη και στην Ιαπωνία, οι συνεχόμενοι περιορισμοί μας κάνουν να μην προχωρήσουμε στον αγώνα”.

“Ταυτόχρονα, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο με τους υπάρχοντες και τους νέους προωθητές στο αναθεωρημένο ημερολόγιο και ενθαρρύνουμε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον που έχουν δείξει νέοι χώροι για τη διοργάνωση ενός αγώνα της Formula 1 κατά τη σεζόν του 2020. Εκτιμούμε ότι ακόμα είμαστε σε μια περίοδος αβεβαιότητας και πολυπλοκότητας σε όλο τον κόσμο και θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι θα προχωρήσουμε τη σεζόν 2020 με προσεκτικό και ευέλικτο τρόπο. Έχουμε λεπτομερή και ισχυρά σχέδια ασφαλείας για να διασφαλίσουμε ότι θα ξεκινήσουμε τη σεζόν με τον πιο ασφαλή τρόπο για όλους μας”.