Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Ford Motor Hellas, επίσημο εισαγωγέα και διανομέα των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 198 οχημάτων Ranger, με ημερομηνία παραγωγής από 11/07/2018 έως 15/10/2019. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Σύμφωνα με τον Κατασκευαστή, σε ορισμένα οχήματα Ranger με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστεί βλάβη λειτουργίας των γραναζιών της αντλίας λαδιού του κιβωτίου ταχυτήτων. Σε μια τέτοια απίθανη περίπτωση, θα μπορούσε να προκληθεί απώλεια πίεσης του υδραυλικού λαδιού στο κιβώτιο ταχυτήτων και απώλεια κινητήριας ισχύος του οχήματος. Εάν χαθεί η κινητήρια ισχύς εξαιτίας μειωμένης πίεσης, το όχημα δεν θα μπορέσει πλέον να κινηθεί.

Ο οδηγός μπορεί να αντιληφθεί ασυνήθιστο θόρυβο ή μειωμένη απόδοση του οχήματος πριν από τη βλάβη. Όλα τα άλλα κρίσιμα συστήματα όπως το τιμόνι, τα φρένα και το σύστημα προστασίας θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά πριν και μετά την απώλεια της κινητήριας ισχύος. Τα επηρεαζόμενα οχήματα πρέπει να αναβαθμιστούν με νέο λογισμικό διαχείρισης κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν με προσωπική επιστολή, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Ford επιθυμούν, για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν µε το δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών της Ford ή στο τηλέφωνο 210–4805620.