Η μικροκινητικότητα μαζί με τον ηλεκτρισμό κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην αυτοκίνηση και αυτό φαίνεται, αφού εκτός της ζήτησης των ηλεκτρικών ποδηλάτων και των ηλεκτρικών μηχανών υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το υποψήφιο αγοραστικό κοινό για πολύ μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ένα από αυτά είναι και το ελβετικό Microlino. Σχεδιαστές του μικρού αυτού αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι οι Wim Oliver και Merlin Ouboter, οι οποίοι έχουν γίνει πασίγνωστοι από το Micro Kickscooter.

Το Microlino είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με δυο θέσεις που ανήκει στην κατηγορία L7e, με τη μέγιστη αυτονομία με μια μόνο πλήρη φόρτιση να είναι 95, 175 ή 230 χιλιόμετρα. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 90 χλμ/ώρα, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 9 κιλά. Για να επιτευχθεί η αυτονομία που αναφέραμε υπάρχουν οι μπαταριές ιόντων λιθίου μεγέθους 6, 10,5 και 14 kWh, ενώ για μια πλήρη φόρτιση σε μια απλή οικιακή πρίζα χρειάζονται 4 ώρες.

Το βάρος του φτάνει τα 530 κιλά, ενώ οι διαστάσεις του έχουν μήκος 2,51 μέτρα, πλάτος 1,47 μέτρα και ύψος 1,50 μέτρα, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι 230 λίτρα. Για όποιον ενδιαφέρεται θα χρειαστεί να κάνει λίγη υπομονή, αφού το Microlino θα το φέρει στην ελληνική αγορά η Kosmoride και θα είναι διαθέσιμο στο δεύτερο τρίμηνο του 2023. Μπορεί ακόμη να μην έχει γνωστή η τιμή του Microlino, αλλά είναι ήδη γνωστό πως κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Τορίνο της Ιταλίας.