Τα καύσιμα έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα, με τις τιμές στη βενζίνη και στο πετρέλαιο να έχουν εκτοξευτεί, με κόστος μετακίνησης να γίνεται δυσβάσταχτο. Για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι ιδιοκτήτες, αλλά και οι οδηγοί των ταξί υπήρξε μια συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ).

Εκεί αποφασίστηκε η αύξηση στα κόμιστρα των Ταξί, τα οποία πλέον θα έχουν ως εξής. Η πτώση σημαίας θα διαμορφωθεί από 1,19€ σε 1,80€, ενώ η τιμή/χλμ θα είναι 0,90€ από 0,68 που ήταν. Η ελάχιστη χρέωση θα είναι 4€ από 3,16€, ενώ η διαδρομή από το Κέντρο της Αθήνας προς Αεροδρόμιο θα αυξηθεί στα 40€ από 35€ που ήταν. Αντίστοιχα το κόστος διαδρομής στη Θεσσαλονίκη από το Κέντρο έως το Αεροδρόμιο κοστολογείται στα 24€.

Σίγουρα, οι συγκεκριμένες αυξήσεις είναι κάτι που δεν θέλουν οι πελάτες των ταξί, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα ήταν κάτι αναπόφευκτο. Τέλος, υπενθυμίζουμε πως για να ισχύσουν τα νέα αυξημένα κόμιστρα στα Ταξί θα πρέπει να υπογραφεί και να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η σχετική υπουργική απόφαση.