Μια νέα ειδική σειρά είναι η ένωση δύο εμπορικών σημάτων που είναι σε θέση να μετατρέψουν τα συνηθισμένα σε κάτι εξαιρετικό και να ξεπεράσουν τα όρια απόδοσης και μοναδικότητας. Ουσιαστικά πρόκειται για την Abarth και τη Riva, οι οποίες ενώθηκαν για άλλη μια φορά και δημιούργησαν το Abarth 695 Rivale.

Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, Sedan και Cabriolet, ενώ θα ξεχωρίζει για τη μοναδική του εμφάνιση και κορυφαία ναυτικά υλικά, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τη Riva. Το Abarth 695 Rivale είναι κομψό και μοναδικό, όπως το σκάφος της Riva, και εγγυάται εξαιρετικές επιδόσεις όπως η κάθε ειδική σειρά της Abarth.

Το στυλ του είναι εμπνευσμένο από το νέο ανοικτό σκάφος της Riva “56 Rivale”, το οποίο είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και αποδοτικά σκάφη που κατασκευάστηκε ποτέ από το ναυπηγείο στο Sarnico. Το δίχρωμο Riva Sera Blue και το Shark Grey, είναι διακοσμημένο με μια διπλή λωρίδα που βρίσκεται στο ύψος της μέσης και μοιάζει αρκετά όπως αυτή με το σκάφος της Riva. Ξεχωριστό ρόλο στο χρωματισμό έχει το αλουμίνιο τόσο στο πορτμπαγκάζ και στον πίσω προφυλακτήρα.

Ο σπορ χαρακτήρας του Abarth 695 Rivale ολοκληρώνεται με το σύστημα εξάτμισης της Akrapovic, τα φρένα της Brembo με τις μαύρες σταθερές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, τις αναρτήσεις της Koni και τις ζάντες αλουμινίου της Supersport μεγέθους 17”.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μπλε δερμάτινα καθίσματα, αλλά και τα κομμάτια από ανθρακονήματα στο ταμπλό που είναι σε μαύρο – μπλε χρώμα ή σε ξύλινη επένδυση. Επιπλέον, το μαύρο – μπλε χρώμα συνεχίζεται εκτός από το ταμπλό και στον επιλογέα ταχυτήτων. Το σύστημα ψυχαγωγίας Uconnect προσφέρετε με οθόνη αφής μεγέθους  7”, ενώ συνεργάζεται άψογα με τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto.

Κάτω από το καπό βρίσκουμε το γνωστό κινητήρα χωρητικότητας 1.368 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 180 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,4 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 6,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 225 χλμ/ώρα. Τέλος, για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να γνωρίζει πως το Abarth 695 Rivale θα κυκλοφορήσει σε μόλις 175 κομμάτια Sedan και άλλα τόσα Cabrio, τα οποία θα έχουν ειδική αριθμημένη πλάκα με το νούμερο τους.

Τα 350 συνολικά κομμάτια αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα, αφού μια διαφορετική έκδοση και πόσο μάλλον συλλεκτική τα κάνουν περιζήτητα. Για όποιον θέλει κατόπιν παραγγελιάς μπορεί να το αποκτήσει και στη χώρα μας, με τιμές που κυμαίνονται από 32.000€ έως 37.450€ ανάλογα την έκδοση που θα επιλέξει.