Η αυτοκίνηση εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και οι εταιρείες τρέχουν να προλάβουν όλες αυτές τις αλλαγές που έρχονται. Η Volvo όπως όλα δείχνουν θα ποντάρει για τα καλά στο μέλλον στους ηλεκτροκινητήρες. Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν μόνο ηλεκτροκινητήρες σε όλα τα μοντέλα τους από το 2019 και μετά.

Έτσι με αυτό τον τρόπο η σουηδική εταιρεία θα βάλει τέλος στα αυτοκίνητα που διαθέτουν μόνο έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η ανακοίνωση αυτή αντιπροσωπεύει μία από τις σημαντικότερες κινήσεις στην αυτοκίνηση αγκαλιάζοντας την ηλεκτροκίνηση ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του αυτοκινήτου. “Πρόκειται για τον πελάτη”, δήλωσε ο Hakan Samuelsson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo. “Οι άνθρωποι όλο και περισσότερο απαιτούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και θέλουμε να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας. Τώρα θα μπορείτε να επιλέξετε ποιο ηλεκτροκίνητο Volvo επιθυμείτε”.

Η Volvo θα παρουσιάσει ένα χαρτοφυλάκιο ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σε όλο το φάσμα των μοντέλων της, τα οποία εκτός από μονό ηλεκτροκίνητα κάποια θα είναι και υβριδικά. Οι Σουηδοί θα παρουσιάσουν 5 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2019 έως και το 2021, τρία από τα οποία θα είναι μοντέλα της Volvo και δύο από αυτά θα είναι υψηλής απόδοσης ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα από την Polestar. Αυτά τα 5 μοντέλα θα συμπληρωθούν από μια γκάμα βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων με υβριδικά συστήματα, αντιπροσωπεύοντας μία μεγάλη γκάμα με βασικό στοιχείο τους ηλεκτροκινητήρες.

Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον δε θα υπάρχουν αυτοκίνητα της Volvo χωρίς ηλεκτρικό κινητήρα, καθώς τα συμβατικά αυτοκίνητα με κλασσικούς κινητήρες θα αποτελέσουν παρελθόν. “Αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί το τέλος του αυτοκινήτου μόνο με καύσιμο”, δήλωσε ο Samuelsson. “Η Volvo δηλώνει ότι σχεδιάζει να πουλήσει συνολικά 1.000.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έως το 2025. Όταν το είπαμε αυτό εννοούσαμε και έτσι θα κάνουμε”.