Σε δημοπρασία το Subaru Impreza 22B STI του Colin McRae

Όπως είναι γνωστό ο Colin McRae ήταν ένας μύθος για το WRC. Φυσικά, όλοι μας θυμόμαστε το πρώτο Subaru Impreza STI 22B, το οποίο κυκλοφόρησε σε μόλις 400 κομμάτια και οδήγησε ο Σκωτσέζος οδηγός. Όπως ήταν αναμενόμενο όλα έγιναν ανάρπαστα. Για όσους δε θυμούνται όλα ήταν δεξιοτίμονα, ενώ είχαν κατασκευαστεί μετά τα 400, αλλά 24, από τα οποία 16 κατέληξαν στη Μεγάλη Βρετανία και 5 στην Αυστραλία.

Όλα τα μοντέλα δημιουργήθηκαν από το Μάρτιο έως τον Αύγουστο του 1998, ενώ εξαντλήθηκαν μέσα σε δύο ημέρες. Τα πρώτα τρία που κατασκευάστηκαν κατέληξαν ένα στον Colin McRae, ένα στο συνοδηγό του Nicky Grist και ένα στον David Lapworth της Prodrive. Στο Σκωτσέζο οδηγό κατέληξε το 000/400. Το αυτοκίνητο πλέον ανήκει στο βρετανικό οίκο Silverstone Auctions και θα δημοπρατηθεί στις 26 Αύγουστου.

όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το εν λόγω Subaru Impreza 22B STI είναι βαμμένο με το εργοστασιακό μπλε χρώμα, ενώ διαθέτει ένα bodykit που το κάνει πιο εντυπωσιακό. Το καπό και ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας είναι εμπνευσμένα από το WRC, ενώ υπάρχουν τα πιο φαρδιά φτερά κατά 80 χιλιοστά και η ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή. Παράλληλα, η ανάρτηση είναι της Bilstein, ενώ υπάρχουν και τα φρένα της Brembo, με τις 4πίστονες δαγκάνες μπροστά και τις διπίστονες πίσω, οι οποίες είναι βαμμένες σε κόκκινο χρώμα. Τέλος, υπάρχουν και οι χρυσές ζάντες της BBS μεγέθους 17”.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο κινητήρας EJ22 χωρητικότητας 2.200 κ.εκ., ενώ στο κοντέρ υπάρχουν μόλις 11.802 χιλιόμετρα. Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει πρώτα από όλα να διαθέτει πορτοφόλι με πολλά χρήματα, αφού η τιμή πώλησης αναμένεται να αγγίξει τις 500.000£. Σίγουρα, η τιμή είναι εξωπραγματική, όμως όποιος το αποκτήσει θα το χαρεί και με το παραπάνω.