Max Verstappen. Ένας οδηγός που συνεχώς γράφει ιστορία. Ο Ολλανδός πιλότος ακόμη και κόντρα στα προγνωστικά, αλλά και στο στήσιμο του μονοθεσίου κατάφερε να κερδίσει για 15η φορά φέτος και 50 στην καριέρα του στο USA GP. Πίσω του τερμάτισε ο Lewis Hamilton κάνοντας έναν εντυπωσιακό αγώνα και αν είχε έναν γύρο ακόμη πιθανότατα να κέρδιζε, ενώ το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Lando Norris.

Πριν την εκκίνηση οι δύο Aston Martin και οι δύο Haas αποφάσισαν να κάνουν αλλαγές και να εκκινήσουν από τα pit. Σβήνοντας τα 5 κόκκινα φώτα ο Norris κατάφερε να περάσει τον Leclerc, ενώ ο Sainz πετάχτηκε στην τρίτη θέση, με τον Verstappen να ανεβαίνει 5ος και τον Hamilton να χάνει μία θέση πέφτοντας στην τέταρτη θέση. Στον 3ο γύρο ο Russell πέρασε τον Perez ανεβαίνοντας στην 7η θέση, ενώ ένα γύρο μετά ο Hamilton πέρασε τον Sainz ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση.

Στον 6ο γύρο ο Hamilton πέρασε τον Leclerc ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση, ενώ την ίδια ώρα ο Verstappen περνούσε τον Sainz ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση. Στον 7ο γύρο ο Ocon εγκατέλειψε, ενώ στον 11ο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και ο Piastri. Την ίδια ώρα ο Verstappen πέρασε τον Leclerc ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση. Στον 17ο γύρο ο Verstappen μπήκε στα pit, για να ακολουθήσουν στον 18ο γύρο οι Norris, Sainz και Perez. Λίγο αργότερα ο Perez πέρασε τον Stroll ανεβαίνοντας στην 10η θέση. Στον 20ο γύρο ο Alonso μπήκε στα pit, ενώ ο Verstappen πέρασε τον Sainz ανεβαίνοντας στην 5η θέση.

Στον 21ο γύρο μπήκε στα pit ο Hamilton, για να ακολουθήσουν στον 22ο γύρο ο Russell, στον 23ο ο Ricciardo και στον 24ο γύρο ο Leclerc. Στον 28ο γύρο ο Max Verstappen πέρασε τον Norris ανεβαίνοντας στην κορυφή. Στον 35ο γύρο ο Norris μπήκε στα pit, για να ακολουθήσει στον 36ο ο Verstappen, Sainz και στον 38ο ο Perez. Την ίδια ώρα ο Sainz πέρασε τον Russell ανεβαίνοντας στην 5η θέση. Στον 39ο γύρο ο Hamilton μπήκε στα pit, ενώ ο Verstappen περνούσε τον Leclerc ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή.

Λίγο αργότερα το ίδιο έκανε και ο Norris, αφήνοντας τον Leclerc στην τρίτη θέση και κυνηγώντας τον Verstappen. Στον 40ο γύρο ο Russell μπήκε στα pit, ενώ ακολούθησε στον 43ο γύρο ο Alonso. Την ίδια ώρα ο Hamilton πέρασε τον Leclerc ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση. Στον 49ο γύρο ο Hamilton πέρασε τον Norris ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση. Την ίδια ώρα ο Alonso εγκατέλειψε. Στον 50ο γύρο ο Sainz πέρασε τον Leclerc ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση, ενώ στον 52ο γύρο ο Albon δέχθηκε ποινή 5”. Στον 53ο γύρο ο Perez πέρασε τον Leclerc ανεβαίνοντας στην 5η θέση.

Έτσι φτάσαμε στην καρό σημαία με τον Max Verstappen κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να κερδίζει το USA GP φτάνοντας στην 15η νίκη φέτος και τις 50 στην καριέρα του. Ο Hamilton όσο και αν προσπάθησε έφτασε 1,5” πίσω από τον Ολλανδό, αλλά έμεινε τελικά δεύτερος, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Lando Norris. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Norris, ενώ την πρώτη 6άδα συμπλήρωσαν οι Sainz και Perez.

Οι 10 πρώτοι του USA GP

ΘέσηΟδηγόςΑυτοκίνητοΧρόνος
1.Max VerstappenRed Bull Racing-Honda RBPT1:35:21.362
2.Lewis HamiltonMercedes+2.225
3.Lando NorrisMcLaren-Mercedes+10.730
4.Carlos SainzFerrari+15.134
5.Sergio PerezRed Bull Racing-Honda RBPT+18.460
6.Charles LeclercFerrari+24.662
7.George RussellMercedes+24.999
8.Pierre GaslyAlpine-Renault+47.996
9.Lance StrollAston Martin Aramco-Mercedes+48.696
10.Yuki TsunodaAlphaTauri-Honda RBPT+74.385

Η βαθμολογία της F1