Η MINI συνεχίζει ακάθεκτη την κατασκευή οχημάτων πουλώντας ανά τον κόσμο τα μοντέλα της. Συμπληρώνοντας 60 χρόνια ζωής το γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο, αφού δημιουργήθηκε και βγήκε από την παραγωγή το 10.000.000 όχημα από το εργοστάσιο που βρίσκεται στην Οξφόρδη.

Το νέο μοντέλο δεν ήταν άλλο από ένα νέο μοντέλο του MINI 60 Years Edition. Η MINI από το 1959 όπου είδαμε το πρώτο μοντέλο της να βγαίνει από το εργοστάσιο παραγωγής της Οξφόρδης συνεχίζει ακάθεκτη αυτά τα 60 χρόνια και η γιορτή για το 10.000.000 όχημα συνδυάστηκε με ένα κλασσικό MINI του 1959, αλλά και τα υπόλοιπα οχήματα που βγήκαν από το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Οι δυνάμεις των δύο μοντέλων ενώθηκαν και το νέο μοντέλο θα βρεθεί στην παγκόσμια συνάντηση ιδιοκτήτων MINI που θα γίνει την Κυριακή 11 Αυγούστου στο Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας.

Έτσι σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό MINI Cooper SE που αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή του το Νοέμβριο, η βρετανική φίρμα θα μπει σε άλλα μονοπάτια κρατώντας όμως το σταθερό χαρακτήρα για το αγαπημένο μοντέλο που εδώ και 60 χρόνια συναρπάζει όλες τις αγορές του κόσμου. Εμείς ευχόμαστε και στο 20.000.000 όχημα.